vluchtelingen ook welkom in Delft


Gast

/ #152 Re:

2015-10-29 13:15

#23: -  

 Je hebt helemaal gelijk natuurlijk, maar de vluchtelingen die hier zijn zijn er al en opvang is dus nodig (ik heb het idee dat jij hier hetzelfde over denkt). Ik heet ze van harte welkom in Delft, we kunnen ze niet rond laten dwalen.

Wat mij betreft ligt het grootste probleem overigens bij de communicatie richting vluchtelingen en de steun aan opvang in de regio. Vele vluchtelingen verwachten hier een goed leven, kansen en een nieuw begin, maar in de meeste gevallen is dit natuurlijk niet waar. Zeker door de rommelige samenwerking van Nederlandse gemeentes (dit had nooit een gemeentelijke taak mogen worden), om nog maar niet te spreken van Europese landen onderling.

Vluchtelingen moeten weten wat ze hier kunnen verwachten, en moeten worden gestimuleerd om dichter bij huis opvang te zoeken. Wij moeten ervoor zorgen dat die opvang fatsoenlijk is en hen kan helpen hun land later weer op te bouwen (educatie, werk, etc. zou daar aanwezig moeten zijn). En ondertussen de vluchtelingen in Nederland hetzelfde bieden, mijns inziens met het oog op terugkeer en wederopbouw.