zwartepietmoetophaagsescholenblijven

penny1

/ #316

2015-09-17 09:46

Opsomming van een gebeurtenis rondom de intocht van Sinterklaas:

Er wordt een vergunning door de Gemeente afgegeven om te mogen demonstreren bij de intocht van Sinterklaas in Gouda op 16 november 2015. De tegenstanders en de voorstanders van de persoon zwarte Piet krijgen diverse locaties van de Gemeente toegewezen om daar te mogen demonstreren en er mag niet worden gedemonstreerd in het bijzijn van kinderen op het Stadhuisplein in Gouda.

Dan bijna aan het eind van deze intocht zijn er toch demonstranten op het Stadhuisplein in Gouda. En dit blijft niet onopgemerkt door de Politie, die als eerste taak heeft om de 'orde' te handhaven. Er wordt ingegrepen en de groep demonstanten worden weggeleid naar een andere plek in Gouda en helaas opgepakt en zelfs later in de tijd veroordeeld.

Is dit dan vreedzaam en met respect voor andere mensen (inclusief ouders en kinderen) demonsteren, ongeacht of je als mens voor of tegen de persoon zwarte Piet bent?

In Vrede (te denken aan de oorlogen die nu in de wereld aan de gang zijn) leven met elkaar en de Veiligheid waarborgen in de samenleving in Nederland. De kinderen hebben de Toekomst, zij hebben nog een hele weg af te leggen om vredig en rustig in leeftijd ouder te mogen worden en ook weer kinderen te mogen krijgen in een Veilig en Solide Nederland.

Er is een Grondwet in Nederland, waar alle mensen die in Nederland leven zich aan moeten houden en zelfs moeten kennen.