Wij willen een skatepark in Eijsden!


Gast

/ #11 Re: Re:

2015-08-05 21:24

#10: - Re:  

 Bovendien, naast het skateboarden, zijn er ook mensen wie een grotere baan juist nodig hebben met evt goed onderhoud. BMX rijders zijn er ook in grote aantallen. De fietsen zijn zelf duizenden euros waard, wat genoeg geld is om een klein baan mee te bouwen zelfs. Helaas krijg je bij zo'n dure aankoop van een BMX of Skateboard, geen skatebaan cadeau. Aangezien al het land geregeerd wordt door een select groep (in verhouding tot het generale bevolking), is het dus de taak en de verantwoordelijkheid van de gemeente om 'hun' stad te voorzien van een voorziening zoals een skatepark, aangezien de stad wat de gemeente regeert (en dus de verantwoordelijkheid daarbij ook overneemt) een groeiende massa aan skateboardende stadsburgers bevat, is het belang van de gemeente om skatebanen te bouwen ook groot, want als er geen skateparks zijn, skaten de skaters nog wel door, maar dan op gevaarlijkere voorzieningen.

De gemeente mag best bewust worden over de inhoud van eigen stad, naar mijn mening. Zo wordt in onze stad de skatepark al te klein voor het groeiende aantal skaters. In de zomer is het soms overvol ook. Ook mag Nederland van mij wel Skateboarden officieel als sport beschouwen. 2012 Olympische spelen werd Skateboarden ook in toegevoegd nou als een olympisch spel geen sport zou zijn nou dan vind ik Nederland wel naief enigszins.

Ik hoop dat de gemeenten van Nederland zich gaan beseffen wat belangerijk is voor duurzame groei en daarbij ook het volk aan voorzieningen zoals skateparks/wegen gaat helpen om het vervoer van autos ook te verminderen. Stel je hebt longboard of skateboard paden in principe een lange pump track. Kun je met een makkelijk en leuk techniek best een stevig vervoers snelheid behalen. Met een skateboard kun je met zo'n pump track nog creatief zijn met tricks enzovoort.

Mvg van Callum