Afschaffen verplichte eigen risico gezondheidszorg

een gedupeerde

/ #6165 Re: Re:

2015-08-01 21:09

#2106: - Re:  

 U heeft gelijk, de huisarts valt niet onder de eigen bijdrage, maar wat als je wordt doorverwezen, dan gaat het eigen risico

in. Dus is het zinloos om nog naar de huisarts te gaan. Een huisarts kan niet zoveel doen, schrijft hij medicijnen voor,gaat dat ten kosten van het eigen risico, einde verhaal.

Wat gebeurd er als je slachtoffer van zinloosgeweld wordt, je beland in het ziekenhuis en daar gaat je eigen risico. {de dader wordt natuurlijk niet opgepakt, dus die kun je niet aansprakelijk stellen} Als je geen geld hebt wordt er twee keer geweld op je gepleegd.

Oeps, je wordt aangereden, het is niet jouw schuld, wederom wordt je naar het ziekenhuis gebracht, kassa wie betaald het eigen risico, jij natuurlijk! Dubbele pech! Gewond en met weinig inkomen, heb je een achterstand bij de zorgverzekeraar.

Sorry hoor maar ik vind dit buitensporige onzin.

Eigen bijdrage afschaffen, en wel per direct. Het geeft geen inzicht in de kosten van medische zorg,  het ontneemt mensen de zorg die ze nodig hebben. En maakt de zorgverzekeraar schatrijk. Minister Schippers, ik hoop dat u eens na gaat denken, over zorg, en niet alleen maar over geld.