stop-bezuiniging-ago-zwembad


Gast

/ #106

2015-06-22 07:20

Sluiten van het AGO-zwembad. Het zoveelste ondoordachte politieke besluit,dat aantoont HOE ernstig de zorg door onze beleidmakers wordt verontmenselijkt. Noodzakelijke Zorg die broodnodig is om mensen te ondersteunen, wordt keer op keer wegbezuinigd. De gevolgen worden niet erkend noch herkend.

Al jaren wordt er juist op de zwaksten in de samenleving ondoordacht, onverantwoord en snoeihard bezuinigd door zowel het Kabinet als de Gemeente. Eén van de vele voorbeelden is ondere andere de bezuiniging op de bsdis zorg: de huishoudelijke hulp die onontbeerlijk is, zodat mensen zich nog letterlijk staande te houden. Op deze hulp bezuinigen heeft desastreuze gevolgen. Zwaardere lichamelijke belasting leidt in korte tijf tot snellere invalidering waardoor mensen sneller een beroep moeten doen op duurdere lichamelijke verzorging. De logica ontbreekt volkomen en staat haaks op wat de politiek beoogt, namelijk dat mensen langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Hier is sprake van een zuivere contradictio in terminis. 

De Gemeente kortte al in december 2012 ruim 2 jaar voor de WMO-2015 drastisch op de indicatie-uren huishoudelijke hulp. Een sluwe voorzet om de financiële klap van de WMO korting in 2015 op te vangen. Dat daarmee mensen lichamelijk in de vernieling komen is geen oog voor. Er wordt beleid gemaakt aan een bureau waarbij de mens volkomen uit beeld is.
Hulp of therapie zijn onvoldoende en niet passend. 
De beleidmakers beleiden bij monde dat de zelfstandigheid van ouderen en chronisch zieken wordt gehandhaafd. In de praktijk is dat echter niet het geval. 

De regels leiden, zoals nu ook weer met het AGO-bad tot gestage afkalving en het nog meer aantasten van mensen hun gezondheid.   
Geen therapie of minder huishoudelijke hulp leiden tot meer pijnklachten en binnen enkele weken niet meer zelfstandig de lichamelijke verzorging ter hand te kunnen nemen: Haren kammen,  zelf douchen, verschonen na toiletgang, of zelf kunnen koken. Uitgaan en recreëren?  Gans onmogelijk. 

Het uitgeholde zorgbeleid leidt daarom tot snellere invalidering en juist meer en duurdere therapeutische ondersteuning door bijvoorbeeld fysiotherapie osteopathie enz. En ook deze therapieën zijn in de uitgeklede zorg onvoldoende geregeld.
Deze uitholling van de zorg op velerlei vlakken tast de zelfstandigheid aan en leidt tot onnodige  lichamelijke achteruitgang en een onmenselijk bestaan. 

Het verhaal over minder geld voor zorg moet eens een keer op de helling en van tafel!  
Er is meer dan genoeg geld alleen worden er verkeerde keuzes gemaakt.  
De zorg voor MENSEN staat niet meer centraal en de MENS is bij de beleidmakers inmiddels volkomen UIT BEELD.

Zolang er slecht beheerde banken worden gesteund met miljarden en de Heilige Hypotheek Koe (de grootste subsidie pot met 14,3 miljard) wordt gehandhaafd zal dit ten koste gaan van mensen aan de onderkant van de samenleving die onontbeerlijke hulp hard nodig hebben om een fragiel leefbaar bestaan in stand te kunnen houden. Dit beleid is daarom het toepassen van passieve euthanasie. De Rechten van de Mens zijn hiermee in het geding! 
Het doel van het beleid is om mensen sneller te laten verhuizen naar de EEUWIGE JACHTVELDEN.

Het Centraal Planbureau meldt jaarlijks dat de rijkdom stijgt en de armoede toeneemt. De kloof tussen arm en rijk wordt ieder jaar groter.
De run op de voedselbanken is niet te stuiten. In sommige steden zijn er zelfs wachtlijsten. 

Dit mensonterende beleid kan niet langer. 
De zwakkeren werden eerst geknipt en geschoren. Toen werd er tot het bot gesneden. NU wordt het merg uit de botten geschraapt. 
Steun DAAR waar gesteund MOET worden! 
Een samenleving waar er geen oog is voor zwakkeren is barbaars.

De passende Zorg die de WMO voorstaat is een illusie. 
STOP!
GENOEG IS GENOEG.