Afschaffen verplichte eigen risico gezondheidszorg


Gast

/ #6137 Eigen risico omlaag maar niet afschaffen

2015-05-21 06:48

Waar niet bij stil gestaan wordt is de vraag waarom er een eigen risico bestaat. Namelijk im mensen zich meer bewust te maken van wat specialistische zorg in een ziekenhuis kost.

Voor een consult bij je huisarts betaal je geen eigen risico. Mocht de huisarts extra onderzoeken gaan uitvoeren of je doorsturen naar een specialist, dan kan je erop rekenen dat je eigen risico in werking komt.

 

persoonlijk zorg ik ervoor dat ik altijd een bedrag ter hoogte van mijn eigen risico op mijn spaarrekening heb staan. Als chronisch zieke weet je dat je per definitie dus €30,- per maand aan de kant moet zetten om het eigen risico op te vangen. Als je maar incidenteel extra zorg nodig hebt, zet dan ook €30,- opzij. Mocht je het niet gebruiken dan kan je een leuk cadeau voor jezelf kopen of verder sparen.

Nu denken jullie natuurlijk dat ik iemand ben die veel verdiend. Nee, dat is niet zo! Ik ben een deeltijd studente die voor minimaal uurloon 16 a 24 uur in de week werkt. Ook ik hou echt niks over, maar ik dwing wel mezelf te sparen. Ook al betekent dat dat ik niet alles kan doen wat ik wil.