Geen AZC in Apeldoorn Zuidbroek


Gast

/ #14

2015-02-21 17:46

Gefeliciteerd, u gaat door voor de Godwin Award.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Wet_van_Godwin

Strakke actie om een discussie dood te slaan door een volledig ongepaste vergelijking met nazi's.

Ik gun ieder zijn eigen mening en visie en juich het toe dat je zo optimistisch bent over immigratie en onze verantwoordelijkheid in de wereld.

Dat neemt echter niet weg dat het ook valide is om van mening te zijn dat niet alle problemen in de wereld door ons opgelost kunnen worden, noch dat het onze taak is om iedereen die het beter wil hebben (zei het economisch, politiek of qua zaken als vrijheid etc) op te vangen.

De grens wordt mijns inziens daar overschreden waar het de integratie-capaciteit van een land te boven gaat en ik denk dat dat punt in Nederland zo rond 1980 reeds bereikt is. Laten we eerst maar eens energie steken in het wegwerken van alle integratie-problemen die er zijn voordat we extra mensen opvangen.

Dit neemt niet weg dat we nog steeds kunnen assisteren in de opvang van mensen in de regio zelf, bijvoorbeeld door het helpen van Turkije, Jordanië etc in de opvang van grote groepen mensen uit Irak en Syrië, maar dan met het oog op een terugkeer in een x aantal jaren. Overigens is Saudi-Arabië het grootste land in de gehele regio, lichtbevolkt... en guess what? Men neemt er exact 0 vluchtelingen op. Uiteindelijk kunnen we daar dmv de enorme oliegebaseerde geldstromen die kant op ook iets van vinden. Mocht men geen interesse tonen in Irakezen en Syriërs, dan hebben wij nog wel wat Feyenoord-"supporters" in de aanbieding die graag onder de Sharia wetgeving willen vallen, er gaat vast een vliegtuig vanuit Rome. Schept ook weer wat integratie-ruimte.

Maar laten we vooral beginnen met stoppen van de veerdienst tussen Afrika en Europa genaamd Frontex, bedoeld als bewaking van de Europese grenzen, maar inmiddels meer als gratis veerdienst voor mensensmokkelaars die er dik geld aan verdienen en een extreem aanzuigende werking op alle mensen die het graag beter willen hebben. (Hoezeer ik dat begrijp wil dat niet zeggen dat wij dat moeten faciliteren)

 

Allemaal nogal offtopick, maar punt is en blijft dat een zo massaal opgezette opvang met de demografie van de gemiddelde asielzoekers-populatie (zie post #2) simpelweg niet past in een woonwijk.