Geen AZC in Apeldoorn Zuidbroek


Gast

/ #4

2015-02-19 12:31

Dat er op elke plaats waar men een dermate groot AZC wil plaatsen deze signalen komen vind ik eerder een teken om eens kritisch te kijken naar de manier waarop dit georganiseerd wordt, dan  "bla bla bla". Maar ieder zijn mening. Het rapport is inderdaad enigszins gedateerd, er zijn helaas weinig onderzoeken te vinden van na die tijd. Echter is er niet bijzonder veel gewijzigd in het beleid, dus zal de huidige praktijk niet zeer sterk afwijken.

Ik zie overigens geen enkele relatie tussen gastvrijheid, tolerantie, hulpvaardigheid en bezwaren tegen dermate grote concentraties van een kwetsbare groep op één plek. Naar mijn mening is het voor zowel de omgeving als de asielzoekers zelf sowieso prettiger om kleinschaliger te worden opgevangen, waarbij je jezelf bevind in de maatschappij waar jij toegang toe wilt krijgen ipv in een massale omgeving met lotgenoten. (en, zoals recente gebeurtenissen aantonen, de nodige fricties tussen groepen die bijvoorbeeld aan andere kanten van een conflict hebben gestaan)

Het afserveren van de mening van velen dat dermate grote AZC's niet in woonwijken thuishoren, al dan niet onderbouwd met feiten, als niet-gastvrij, niet-tolerant en niet-hulpvaardig is vrij kort door de bocht en zegt ook wat over jouw tolerantie.