Eis het ontslag van Jozias van Aartsen


Gast

/ #8627 Stop de luis in de Nederlandse pels!

2014-10-05 23:21

Nog steeds bestaan er groepen en partijen die angst en haat aanwakkeren in de samenleving. Een van die groepen is het Identitair Verzet. Deze groepering wordt geleidt door Paul Peters, een rechts extremist die in het verleden joodse graven heeft beklad met hakenkruisen.

Partijen zoals de PVV (Partij voor de vrijheid) spreken zich openlijk uit tegen Marokkanen. De PVV gebruikt Marokkanen en andere minderheden in Nederland als zondebok om de aandacht af te leiden van de echte problemen. Ook de huidige regering maakt zich hier schuldig aan.

Racisme gaat verder dan de politiek van extreem-rechtse groeperingen of een partij als de PVV. Racisme is geïnstitutionaliseerd en is voor veel mensen in Nederland een dagelijkse ervaring. De politie maakt zich zelfs schuldig aan etnisch profileren. Vluchtelingen worden tot wel 18 maanden opgesloten in grensgevangenissen en daarna rechteloos op straat gegooid.

Door zondebokken aan te wijzen in de samenleving probeert de regering de aandacht af te leiden van de crisis en de bezuinigingen.

Door heel Europa winnen extreem-rechtse en zelfs fascistische partijen aan macht. Daarom is het belangrijk om een campagne op te bouwen tegen deze verrechtsing van de samenleving.