Geen bebouwing in de Schelphoek, een Natura2000 gebied

Jannie

/ #46

2014-09-22 07:43

Een uitstekend initiatief, maar ik vrees te laat. De gemeente heeft nl. al veel geld gestoken in dit Absurde plan waaruit voor de zoveelste keer blijkt dat een totaalvisie op het eiland ontbreekt.

Het plan is absurd omdat bebouwing wordt toegestaan in een heel klein natuurgebied, zodat de natuurwaarde verloren zal gaan. Bovendien absurd omdat het beleid er jarenlang op gericht was om een brede strook langs de Oosterschelde een natuurbestemming te geven. Boerderijen werden uitgekocht en men wilde er zelfs de N59 voor verplaatsen! Over die drukke weg maken de talloze vogelaars die van heinde en ver naar dit bijzondere gebied komen nu al opmerkingen, dus als die nog drukker wordt, laten ze het wellicht afweten. Want met de komst van het Zorghotel zal er meer verkeer komen: patiënten, bezoekers, medisch personeel e. a. verzorgers. Nu maakt dat verkeer al vogelslachtoffers (bv. uilen, meeuwen, weidevogels), en dat worden er dan natuurlijk meer.  Ook komen er (m.n. in het zomerseizoen) meer files, met alle hinder vandien voor mensen uit de omgeving qua ongemak en luchtkwaliteit.

Nog een absurde aanname: het Zorghotel zou werkgelegenheid beiden aan  bv. Serooskerke. Maar in dit kleine dorp zitten nogal wat 60 +ers en de rest heeft werk.  Als je werkgelegenheid wilt bieden, zet het Zorghotel dan bij Zierikzee aan de Oosterschelde.  Dan liggen patiënten bij komplicaties ook sneller in het ziekenhuis. Plus minder verkeershinder en milieuvervuiling.   

 

Trouwens het lijkt erg onwaarschijnlijk dat dit Zorghotel een sukses wordt, want door het regeringsbeleid zullen steeds minder mensen zich zo’n verpleging kunnen veroorloven.  Dus m.i. komt er uiteindelijk gewoon een hotel. Want waarom anders bebouwing tot 15 m. hoogte opnemen? Het Zorghotel  zou nl. juist heel laag blijven om het gebied niet te verstoren. 

Dus we verliezen alleen maar met die bebouwing: natuur, stilte, ontspanning. 

Gemeente, U kunt nog terug!!