Geen bebouwing in de Schelphoek, een Natura2000 gebied

afdeling gezond boeren verstand

/ #41 Gemeente laat gebiedsvisie gijzelen door zorgresort.

2014-09-17 20:04

De gemeente SD en de opstellers van de gebiedsvisie laten zich bij het ontwikkelen hiervan compleet leiden door de aanvraag voor een zorgresort door Medisch Maatwerk Nederland.
Alle pogingen de gebiedsvisie als breed en onafhankelijk te presenteren ten spijt. Gemeente en opstellers begeven zich op glad ijs door te beweren dat een gebouw in de Schelpbouw de natuurwaarde juist zal versterken en te beloven dat het gebied hiermee een kwalitatieve impuls krijgt.

Oproep aan het gemeentebestuur en raad van SD: gebruik alstublieft uw gezond verstand en offer geen natuurgebied op aan grootschalige bebouwing, waar aan de andere kant miljoenen aan Europees geld worden geïnvesteerd juist de ecologische hoofdstructuur op het eiland te versterken.

Er is een simpele oplossing:
- Terug naar de tekentafel met de gebiedsvisie en ontwikkel een plan dat past binnen de status van de Schelphoek als natuurgebied binnen Natura 2000 en onderdeel van de EHS.
- Neem het voortouw samen met Medisch Maatwerk Nederland op zoek te gaan naar een geschikte alternatieve locatie voor het zorgresort. Op ons mooie eiland zijn veel betere locaties met bestaande voorzieningen die veel beter aansluiten op de wensen en verwachtingen van patiënten, hun bezoekers en andere toeristen.
Iedereen blij!!!