Afschaffen verplichte eigen risico gezondheidszorg


Gast

/ #5476

2014-08-30 18:04

Nederland is een zorgstaat, welke dan ook mag zorgen voor haar inwoners. En niet nog eens onderscheid maken door illegalen etc volledige zorg te bieden voor €75 per maand (of zelfs gratis), zonder eigen risico.
Er wordt al veel te veel bezuinigd op de midden en lage inkomens.
Men zou hier hetzelfde moeten doen als in Scandinavië: betalen naar draagkracht/ inkomen. Hoger inkomen, hogere bijdrage.

Daarnaast moet de regering harder optreden tegen producenten van medicijnen en inkopers ervan: prijsafspraken die nergens op slaan. De meeste medicijnen kosten 50 tot 80 procent minder om te produceren (nadat de kosten van onderzoek en ontwikkeling eruit zijn), dan dat ze kosten.
Ook leveren die prijs afspraken problemen op met medicatie voor mensen. Het ene pilletje heeft hetzelfde werkzame bestanddeel als een ander, maar de hulpstoffen kunnen heel verschillend zijn. Daardoor kan, ondanks dat het "hetzelfde" pilletje is, problemen geven voor die mensen.
Zorginstellingen moeten niet de goedkoopste zorg in willen (moeten, hoeven) kopen vanwege de steeds maar verdere bezuinigingen, maar de JUISTE zorg.

Weg met de eigen risico, en aansporen tot meer concurerende, maar goede zorg en medicatie.