Tegen de kosten en beperkingen van de Beroepservaringsperiode BEP

MW

/ #45 Even wat nuanceren en toelichten:

2014-07-10 10:13

1. De informatie over de kosten kwam erg laat. Helemaal mee eens. De hoogte van de kosten is nog niet definitief. Er wordt nog onderhandeld om bijv. het 'Sectorplan Architectuur', waar de overheid een aardig bedrag voor heeft uitgetrokken, deels aan te wenden om de BEP-kosten mee te drukken. Wordt vervolgd. (Overigens is ons verzekerd dat die 6000 euro kostendekkend zijn en dat daar niet op 'verdiend' wordt.)
2. De BEP is nadrukkelijk geen opleiding. Het gaat om de ervaring. De modules zijn beperkt in omvang en 'studielast'. Overigens wordt er binnen de Faculteit gekeken of wij binnen of naast de masterstudie modules of keuzevakken zouden kunnen aanbieden die ingezet kunnen worden voor de BEP. Wordt ook vervolgd.
3. Stages kunnen mogelijk onder bepaalde voorwaarden tot vrijstellingen binnen de BEP leiden. Wat die voorwaarden zijn hopen we ook spoedig te horen. Daarnaast wordt het in de toekomst verplicht om in de master 15 ECTS in het buitenland te behalen, hetzij aan een andere universiteit, hetzij door een stage. Mogelijk snijdt het mes dan aan 2 kanten.
4./5. Daar maak ik me ook wel zorgen over, maar of die terecht zijn valt moeilijk te voorspellen.

NB: In de lunchpauze van donderdag 11 september (2e onderwijsweek) is er een voorlichtingsbijeenkomst met Henk Döll van het Architectenregister. Hij is na afloop ook nog aan te spreken voor individuele vragen.