Lyme en Onverklaarde aandoeningen moeten in het regeerakkoord

Flora

/ #211

2014-05-15 16:50

Lichamelijk onverklaarde klachten...
petitie voor "Lyme en onverklaarde klachten" Die onverklaarde klachten gaan over ME/CVS, fibromyalgie etc.... dat klopt niet. Echt niet... ME/CVS zijn duidelijk aandoeningen met medische afwijkingen, het is een immuunziekte met afwijkingen op het neurologisch, endocriene en spijsverteringsstelsel.
"Onverklaard" is een synoniem voor "psychosomatische" aandoening, wat ons dan brengt tot de visie waar de patiëntenverenigingen al zo lang tegen vechten, ME is niet psychosomatisch! Wij willen aantonen ME/CVS biomedische aandoeningen zijn... vele buitenlandse studies hebben dit al aangetoond.
Daarom is het voor vele ME/CVS-patiënten nogal pijnlijk om ME/CVS, fibromyalgie als onverklaarde klachten te zien staan in deze petitie.
De definitie van lichamelijk onverklaarde klachten, kan u hier vinden : http://www.wikifysio.nl/index.php/OLK,_onverklaarde_lichamelijke_klachten
Op deze website vindt u een lijst van medische afwijkingen bij ME/CVS zodat het aangetoond kan worden dat ME/CVS, fibromyalgie niet als psychosomatische aandoeningen (onverklaarde aandoeningen) kan geplaatst worden: http://www.annemieuyttersprot.be/home/wetenschappelijke-artikels/medische-afwijkingen-bij-me-cvs-1
Hopende dat hiermee rekening gehouden kan worden en eventueel de petitie nog aangepast kan worden, verblijf ik,
vriendelijke groeten