BKO ouders en leerkrachten

Belg

/ #42 kost het echt te veel?

2014-04-20 17:34

Wij zijn een gezin met verschillende nationaliteiten en hebben dus in verscheidene landen gewoond alvorens in Belgie neer te strijken. In andere landen (USA, Australie) betaalden wij handenvol geld om onze kinderen in voor of naschoolse opvang te hebben. Het equivalent van 10 euro per uur was normaal en werd door alle ouders aanvaard. En dit is in een overheidsschool, niet in prive onderwijs!

Belgen weten niet hoe goed ze het hebben (en ik ben zelf belgisch dus denk nu niet dat ik als buitenstaander kom kritiek leveren). Ik begrijp dat er standaarden moeten zijn en ik zou ook liever meer gekwalificeerd personeel zien en niet alleen job studenten. Maar in de meeste landen is het wel zo dat je moet betalen voor kwalitatief hoogstaande opvang.

Ik ben het er volmondig mee eens dat scholen er niet verantwoordelijk voor moeten zijn, laat het over aan gespecialiseerde organisaties maar weet dan dat er een prijskaartje aanhangt. De overheid zou alleen moeten tussenkomen voor lage inkomen-families. Laat ons eerlijk wezen, de meeste belgen kunnen heus wel meer betalen dan de 2 euro per uur die nu gevraagd worden. Je krijgt waar je voor betaalt in deze wereld. Als je het daar niet mee eens bent dan moet je voor een minder kapitalistische politieke partij kiezen.