Stop de heksenjacht op ZZP'er in de zorg

aly

/ #393 stop zzp-er in de zorg

2014-04-09 11:44

waar gaat het heen, ik spreek nog niet eens alleen voor mezelf (zzp-er in de zorg al 13 jaar) maar wat gaat er gebeuren met de clienten die bij de reguliere zorginstellingen niet de zorg krijgt die hij/zij nodig heeft, zorginstellingen nemen een terminaal of 24 uurszorg aan en kunnen hier niet de uren aan spenderen en huren daarom ons zzp-ers in, om die zorg te verlenen, tegen lagere tarieven als dat ze zelf krijgen en zij zijn degene die werknemers ontslaan om ze vervolgens als zzper weer aan te nemen tegen lagere uurtarieven. Helaas is de zorgvrager er de dupe van, maar daar staan ze niet bij stil in Den Haag.
Wij werken wisselende uren 2 tot 24, ja het zijn er meestal geen 8 achter elkaar met 10 minuten hier en dan weer 20 minuten daar, maar via een zorginstelling mag je dat niet eens en hoe zouden ze het zelf vinden als er bv 4 x op een dag een andere zorgverlener op je stoep staat, zodat je zelf bijna geen controle meer hebt over hoe je dag er uit ziet en je als ziek iemand ook nog eens rekening moet houden met de huidige regeltjes die het kabinet stelt.
Ik doe mijn werk altijd met heel veel plezier en je hebt het gevoel dat je iets betekend voor je client en daar gaat het toch om, jammer dat het PGB zo zwart gemaakt word, het gaf iemand wel de mogelijkheid om de zorg te plannen zoals ze dat zelf graag willen en ik dacht dat dat ook de opzet was om zoveel mogelijk mensen thuis te verzorgen, met de zorginstellingen gaat ze dat echt niet lukken. arme,arme zorgvragers.