Stop de heksenjacht op ZZP'er in de zorg


Gast

/ #349

2014-02-24 18:48

ZZP'ers hebben al moeilijk genoeg, in deze crisistijd! Uurlonen staan sterk onder druk, mede door goedkope arbeidskrachten uit Oost-Europa. Weinig, tot geen sociaal vangnet bij gebrek aan opdrachten / werk. Verzekeringen hiertegen zijn gewoonweg onbetaalbaar of uitgesloten door "kleine lettertjes in verzekeringscontracten!" Kortom.... Werk je voor een 'Baas' dan ben je prima verzekerd en is je financiele toekomst redelijk tot goed afgedekt! Maar werk je als ZZp'er, in welke sector dan ook, dan moet je het ZELF maar uitzoeken en zien het te REDDEN! De overheid noemt dit (bij woorde van de Belastingdienst).... HET ONDERNEMERS-RISICO!
Dus geen goed, sociaal en rechtvaardig vangnet voor ZZP'rs als zij zonder werk komen te zitten of arbeidsongeschikt worden. Waarom?
Geen politicus of vakorganisatie heeft me daar, tot op heden, een echt concrete oplossing voor geboden!
Dus ZZP'ers in Nederland...... we MOETEN het gewoon zelf zien op te lossen! En dat doen we ook! Want ECHTE, CONSTRUCTIEVE steun van de centrale of lokale overheid, hoeven wij niet te verwachten!
Gelukkig probeert FNV Zelfstandigen voor ons hierin het e.e.a. te veranderen! Maar zal waarschijnlijk een lange weg zijn!
Wens hen heel veel sterkte en doorzettings-vermogen! Zullen ze nodig hebben met deze regering!
Voordat ik ZZP'er werd, heb ik 23 jaar bij een FNV Vakorganisatie gewerkt. Met veel plezier en toewijding! Mijn oproep aan de FNV is dan ook..... LAAT DE ZZP'ER NIET IN DE STEEK!

Gerard