STOP project Buytenland nu!


Gast

/ #1674

2014-01-10 18:45

Waarom zo'n mooie polder, een typisch Hollands landschap, vernietigen. zo als het nu is kan het tot een heel goede toeristentrekker worden, want wereldwijd gezien zijn dit soort (polder)landschappen uniek. Nederland is van oorsprong geen natuurlandschap maar een gemaakt, aan het water onttrokken cultuurlandschap.
Men heeft de mond vol van eten verbouwen in de steden (heel vies in al die vervuilde lucht) of dichtbij de steden. Juist dit laatste is hier het geval, het is echt duurzaam produceren.
Degenen die aan dit soort projecten (betaald uit ons belastinggeld) verdienen, zoals bestuurders, grondaannemers en milieubewegingen, zouden eens een groot gebied waar geen natuur is moeten omvormen tot een mooi natuurgebied in combinatie met landbouw en veeteelt. Bijv. het grondgebied van de gemeente Den Haag. Wat zou de lucht in dit gebied dan schoon worden en de geluidsoverlast verdwijnen en plaats maken voor vogels en andere kleine dieren, voor heerlijke producten die er kunnen groeien. Fietspaden tussen de velden met mooie vergezichten. Dan kan men de horizon weer zien met de prachtige wolkenformaties bij de overgang van Noordzee en het Zuid Hollandse land.
Maar men wil altijd het mooie gebied van anderen omvormen tot zgn. natuur of voor andere doeleinden gebruiken met een zo laag mogelijke schadevergoeding maar nooit het gebied waar men zelf woont en waar meestal veel meer natuurwinst is te halen!!