Logopedie communicatie verzekerd

truus

/ #75

2013-11-08 11:32

#28: miep -

NEE!! De NZa heeft onderzoek gedaan naar het werk van de logopedist en op basis hiervan het tarief voor 2014 gesteld op 38 euro per behandeling. Dit bedrag staat in verhouding met de prestatie die door een logopedist wordt geleverd en in verhouding met de tarieven van andere beroepsgroepen. (NB: Dit jaar, 2013, kreeg een logopedist met een contract met een zorgverzekeraar maar liefst al 10% minder dan het door de NZa vastgestelde tarief.)

De verzekeraars willen echter maar 77% van dit NZa tarief aan logopedisten met een contract betalen, dit is ongeveer 29 euro. De meeste verzekeraars hanteren daarbij ook nog eens een apart tarief voor niet gecontracteerde zorg.

Dus: heeft jouw logopedist geen contract met jouw zorgverzekeraar en vergoedt jouw zorgverzekeraar maar 50% of 75 % van het lage tarief van 29 euro (het lage tarief is dus 77% van die 38 euro) dan zou het wel eens kunnen dat je zomaar 24 euro zelf moet bijbetalen per behandeling. Terwijl logopedie in het basispakket zit en de voorlichting naar jullie, de klanten dus, onvolledig is.