STOP project Buytenland nu!


Gast

/ #419 Achtergrondinformatie uit de polderkolder

2013-10-20 11:41

Het is geweldig om te zien hoeveel mensen uit deze regio, waar volgens de zogenaamde “kenners en onderzoekers” best wel begrip en draagvlak onder is voor de plannen, in feite fel gekant zijn TEGEN de ontpoldering en het onder water zetten van het gebied. Binnen een paar weken al 3000 handtekeningen (gistermiddag 15:00 uur over de 3000), en dat alleen via wat krantenberichten en mond op mondreclame in de sociale media. We hebben nog niet eens langs de deur geleurd of in winkelcentra gestaan - dit zijn allemaal “spontane” reacties.

Ook heel mooi en interessant om te lezen zijn de opmerkingen en beweegredenen (over de 400) waarom mensen zo tegen de plannen zijn, Soms emotioneel, soms inhoudelijk omdat men het gewoon niet begrijpt in deze tijden van crisis. Best de moeite waard om de verschillende meningen van de mensen eens door te lopen: meer dan 12,5% van de ondertekenaars neemt de moeite om zijn/haar opmerking te plaatsen - dat is toch ook al een teken voor de politiek en de provinciaaltjes in Den Haag.

Televisie
De actie van de Polderkinderen breidt zich gestaag uit over Nederland. Het aantal ondertekenaars van de petitie blijft stijgen en de aandacht in de pers groeit gelijk op mee. Begon het eerst in de regionale bladen en pers, inmiddels zijn ook de landelijke dagbladen en magazines op de actie terug gekomen en na Radio Rijnmond is nu de televisie aan de beurt. Maandagmorgen vroeg komt het onderwerp tussen 07:00 en 09:00 uur in “Vandaag de dag” , de ochtenduitzending op Nederland 1. Kunt u het niet bekijken, dan is er later de mogelijkheid het terug te zien via “uitzending gemist” http://www.omroepwnl.nl/programmas/detail/vandaag-de-dag

Bladen
Het ingezonden stuk van Ab Greijn is overigens ook een op een overgenomen in de Dichtbij webkrant
Ook in de landelijke pers is een artikel verschenen in de Elsevier, een genommeerd blad onder de titel : De Bedreigde Polders. De schrijver ervan, Teo Toebosch, heeft meer van dit soort artikelen geschreven en is zeer begaan met de cultuurhistorie van ons land. Hij heeft het artikel dan ook op zijn website gezet en dat deel ik dan ook met u - u kunt daar eventueel ook uw commentaar, mening of aanvulling op achterlaten: http://www.toeboscheigentijdschrift.nl/artikelen/geschiedenis/de+beemster+van+zuid-holland+weg+voor+natuur/ .
Op zijn website is veel te lezen en ander beeldmateriaal dat de moeite waard is