Voor Deveny dat ze gewoon naar school kan

Trotse moeder

/ #46 Elk kind verdient een kans op het reguliere onderwijs

2013-10-11 15:12

Heel veel succes met deze petitie, ik hoop echt voor je zusje dat ze naar haar favoriete school mag of een hele leuke andere middelbare school vind die haar hartelijk welkom heet.

Ook al heb je een beperking, met de juiste inzet en motivatie moet je een kind op zijn minst de kans geven deel uit te mogen maken van het reguliere onderwijs als daar zijn/haar voorkeur naar uit gaat.

Mijn zoon heeft een visuele beperking en toen hij een jaar of 5 was kreeg ik het advies om hem over te plaatsen naar het speciaal onderwijs, niets mis mee als dat de best passende oplossing is maar als dat niet nodig is en je, al dan niet, met behulp van wat extra begeleiding deel kunt nemen aan het reguliere onderwijs moet dat zeker mogelijk gemaakt worden. Mijn zoon is gewoon op de reguliere basisschool gebleven (overstappen kon altijd nog) en heeft vervolgens in groep 8 een cito-score van 546 gehaald, zijn HAVO diploma behaald en volgt momenteel een HBO-opleiding.

Scholen (leer-fabrieken) worden afgerekend op het aantal geslaagden, hoge scores etc. en daar past een kind met een beperking niet in. Te schandalig voor woorden maar wel de realiteit vandaag de dag.

Deveny verdient het om zichzelf te bewijzen, en grote kans dat het haar gaat lukken met zo'n mentaliteit. Succes meid!