PETITIE VOEDING en GEZONDHEID


Gast

/ #76

2013-09-28 15:58

Ik heb zonder aarzeling de petitie ondertekend. Eindelijk is er een begin gemaakt met kennis van voeding door en voor artsen. Het werd hoog tijd!!
Na mijn pensionering heb ik me verdiept in gezonde voeding, omdat "genieten van je pensioen" sterk afhankelijk is van je gezondheid. En dat is bij ouderen juist een groot probleem. Inmiddels ben ik stukken wijzer en ik hoop vurig dat (huis-)artsen zich niet slechts bezighouden met symptoombestrijding doch met genezing van ziekten.
Dit betekent dat bij de opleiding tot (huis-)arts aandacht wordt besteed aan voedsel die het menselijk lichaam afbreken i.p.v. ondersteunen. Tot nu toe heb ik nog geen enkele arts ontmoet die een verband legt tussen je voedingspatroon en je lichamelijke klachten. Ze zijn wel bereid om je direkt te opereren en/of je "medicijnen" voor te schrijven waarvan de bijwerkingen weer nieuwe lichamelijke klachten veroorzaken. Dit patroon moet worden doorbroken. Via de media en op scholen moet voorlichting worden gegeven over foute en goede voeding, zodat de verantwoordelijkheid voor gezondheid bij de mens zelf kann worden gelegd. Alleen op deze wijze kann worden bezuinigd op de gezondheidszorg.