BTW tarief op danslessen moet omlaag naar 6%

Emile Z.

/ #40 Echt protest helpt!

2013-09-10 23:46

Pacifier is het Engelse woord voor fopspeen, de neptepel die passief maakt. Het burgerinitiatief is de fopspeen die grote politieke partijen en hun machtige vriendjes ons aanbieden. Het is een surrogaat voor echt protest.

Je hebt goede -wetenschappelijk onderbouwde- argumenten, dus klop aan bij een vakbond. Zij kunnen mensen organiseren om in actie te komen. Je recht hebben en je recht krijgen zijn helaas twee verschillende dingen. Je zult het af moeten dwingen, wees niet tevreden met een zoethoudertje!

Nagenoeg elk burgerinitiatief is tot nu toe niet-ontvankelijk verklaard. Slechts drie werden er uiteindelijk toch behandeld. Het enige initiatief dat wél door de kamer aangenomen is, werd vervolgens in hoger-beroep alsnog door een rechter afgewezen (D'66 was tegen een verbod op de pedofielenvereniging). Braaf op je stoel een formuliertje ondertekenen levert dus niets op.

De geschiedenis leert ons dat alléén echt protest helpt. Het Binnenhof zou vol met dansende en protesterende mensen moeten staan. Laat ze in Den Haag maar eens naar geschreeuw luisteren; spuug die fopspeen uit en verhef je stem!