De Zelfstandigenaftrek Moet Blijven

Kies een pseudoniem

/ #784 Onderwerp

2013-08-31 06:29

Het afschaffen van de zelfstandigenaftrek voor zzpers is een goede zaak, veel zzpers creeren door slecht of niet verzekerd te zijn voor een gat in het sociale stelsel. Het belastingvoordeel dat de zppers hebben en het ontbreken van voldoende aov en pensioenopbouw draagt bij aan een sterke concurrentie positie waardoor bedrijven met mensen in loondienst het afleggen in een concurrerende positie omdat voor de mensen in loondienst wel een verplichting geld tot het afdragen van pensioenopbouw en het afdragen van sociale lasten.

Zelfstandige aftrek behouden en verplicht deelnemen aan opbouw pensioen en verplichte aov die aan minimum eisen dient te voldoen.

Of geen zelfstandige aftrek meer.

#23 Een bv heeft enkel voordeel vanaf 100k winst p/j haal je deze niet dan is het fiscaal interessanterom als eenmanszaak te functioneren, wel koop je natuurlijk een stukje zekerheid ( prive aansprakelijkheid)

Het is toch niet reeël dat zzpers soms wel 150% meer te besteden hebben per maand dan mensen die hetzelfde werk doen als mensen in loondienst ( en dan omdat ze niet fatsoenlijk verzekerd zijn)