De Zelfstandigenaftrek Moet Blijven


Gast

/ #240 Populisme ten gevolge van een goed onderbouwde petitie

2013-08-13 14:56

Een week geleden heb ik met mijn volle verstand deze petitie ondertekend.

Helaas moet ik concluderen dat de reacties zoals hier weergegeven snel leiden tot ronduit domme en weinig onderbouwde populistische meningen.

Ik hoop dat de mensen die hier een reactie achterlaten zich beseffen dat er een goede reden is om eerst na te denken alvorens hun mening te ventileren, voor mij is het namelijk bittere noodzaak dat deze plannen met goed onderbouwde argumenten worden bestreden. Hierbij zou het prettig zijn om niet zozeer partijpolitieke argumenten te ventileren, maar juist de noodzaak van een zelfstandigenaftrek of bij het afschaffen hiervan goede kosten-compenserende maatregelen onder de aandacht te brengen.


Hierbij is het van belang om inzichtelijk te maken dat de ZZP-er niet tegenover de werknemers in loonsdienst staan, maar juist naast ze. De financiele voordelen van ondernemersaftrek gelden namelijk ook voor werknemers, maar omdat deze een veel indirecter voordeel opleveren lijkt het alsof de ZZP-er wordt gesubsidieerd.

De werknemers in loondienst dienen zich dan ook te realiseren dat de huidige plannen een voorbode zullen zijn van versobering van alle secundaire arbeidsvoorwaarden.

Maar boven al: houdt uw emotionele meningen onder controle, de wereld is al vol met mensen die roepen zonder hun woorden te wegen.