Het verbod op het winkelen op zondag in Deventer te beëindigen

Gekke Henkie

/ #43

2013-07-27 16:21

Moeten alle winkels dan los/open zijn omdat een enkeling zogenaamd doordeweeks geen tijd heeft? Het betekend meer (personeels)kosten voor zowel ondernemer als ook de gemeente, dus schieten ze er helemaal niks mee op. Zie ook een post hier vlak boven.

Mensen moeten gewoon weer leren hun gezond verstand te gebruiken en niet meer hun gemakzucht op de ondernemer af te schuiven! Vroeger was de supermarkt ook niet op zondag open en was er hooguit 1 koopavond in de supermarkt en werd hier dus rekening mee gehouden over wat er gehaald moest worden.

En voor er nu reacties komen van dat er nu ook internet bestaat (wat ook door de topicstarter wordt aangehaald om de zondagsopening erdoor te krijgen): Als de mensen nu eens gewoon niet naar de stad gaan om te kijken en passen etc en daarna op internet hetzelfde artikel kopen omdat het daar iets goedkoper is dan blijft de binnenstad ook op een zondag leefbaar. (Minder leegstand van panden.)

Verder wil ik dit nog wel kwijt: Ik ben niet tegen de openstelling op zondag! Alleen zie ik er totaal geen meerwaarde voor wie dan ook in.
De ondernemer die zijn toko open wil hebben op de zondag mag dat wat mij betreft. Hij zal er vanzelf achter komen dat 52 zondagen niet of nauwelijks wat opbrengt en zal ie zijn deuren snel weer sluiten op deze dag.