Behoud van godsdienstig en humanistisch vormingsonderwijs


Gast

/ #117

2013-06-05 08:59

De overheid heeft 4 jaar geleden het Levensbeschouwelijke Onderwijs naar zich toe getrokken omdat het een belangrijk onderdeel moest worden in het Openbaar Onderwijs.
Kinderen moesten meer leren, met en van elkaar, over de wereld dan alleen rekenen en taal. Echtscheiding, Dood en Rouw, Eerlijk zijn, Vriendschap, Waarden en normen, Pesten etc. zijn dus ook belangrijke thema's bij ons.
We zijn nu 4 jaar in onze stichting (hvoprimair.nl) bezig, met keihard werken vanuit onze passie!
We opereren vooruitstrevend binnen het onderwijs: professionaliseren van docenten; werken a.h.v. onderwijscompetenties, intervisie, nascholingen. Een Masteropleiding (reeds NVAO geaccrediteerd) en een Bacheloropleiding (NVAO accreditatie in voorbereiding).....en dan is het mei 2013 en stelt Jet Bussemaker voor om er de stekker uit te trekken niet uit bezuinigingsoverwegingen maar om het daarna te herinvesteren in het onderwijs (Wat?????????)

Hallo, wij zijn toegevoegde waarde binnen het onderwijs en er wordt dankbaar van onze diensten gebruik gemaakt door scholen aangezien zij zelf al omkomen in de verplichte vakken/ opbrengstgericht werken/CITO uitbreiding/ continue uitbreiding van kerndoelen etc.
Onbegrijpelijk!!!
Beste Minister schuif ons van tafel en ongeveer 800 vakdocenten komen in de WW terecht! Deze mensen zijn zo gespecialiseerd opgeleidt dat een overstap naar het gewone onderwijs met hun (5 jarige Bachelor) diploma niet mogelijk is.
Wat gaat dat de overheid kosten?
Ik zou het niet op mijn geweten willen hebben!

Als dit door gaat verlaat ik het onderwijs (terwijl hier mijn passie en kracht ligt) en kom er nimmer meer in terug. Ik wordt namelijk graag afgerekend op mijn kwaliteit en niet door een ambtenaar die ondoordacht onze organisatie van tafel veegt!