Nee tegen het koningslied


Gast

/ #6112 nederland over de grenzen met dit lied

2013-04-21 11:36

http://www.telegraaf.nl/troonsafstand-beatrix/21498815/___Shitstorm_over_King_s_Song___.html
zo 21 apr 2013, 11:15
Koningslied verwondert ook over de grenzen
DUSSELDORF/ LONDEN -

Het omstreden koningslied heeft ook buitenlandse media bereikt. De BBC meldde dit weekend dat er een groot protest is losgebarsten over de 'King's Song' dat tienduizenden mensen hebben afgekeurd als inhuldigingslied voor Willem-Alexanders troonsbestijging.

Het koningslied staat op nummer één in de iTunes Store Top 10 Songs.

Duitse media spreken over een 'Shitstorm' die via internet over het muzikale project is uitgestort. Tal van zeer negatieve reacties op internet worden geciteerd. Het Duitse blad Stern is het overigens „op het eerste gehoor” hartgrondig eens met de felle kritiek op het nummer van John Ewbank.

Op de muzieksite Limelight wordt droogjes vastgesteld dat het lied van de nieuwe Nederlandse koning „disharmonie heeft gebracht” en dat er opvallend veel kritiek op de rapsectie van het nummer is. Het lied is mogelijk een geval van „te veel koks die dezelfde maaltijd bereiden”, meent de site.

Het Franse persbureau AFP bericht ook uitgebreid over het officiële chanson voor de troonswisseling. Het citeert naast veel klagers ook positieve reacties zoals: „Het is een hele mooie melange van stijlen, van artiesten en van teksten”.