Het verbod op het winkelen op zondag in Deventer te beëindigen

Job K.

/ #28 Je eigen graf graven

2013-04-09 15:59

Ik snap perfect wat de bedoeling van deze petitie is, maar de kleinste profiteur van deze actie is de kleine ondernemer zelf.

Als deze al moet concurreren met giganten als Mediamarkt, V&D of andere grote ketens, heeft een ondernemer al enorme eisen van consumenten om aan te voldoen. Een keten als C&A zal elke zondag open zijn, voor de winst. Een ondernemer heeft simpelweg niet het personeelsbestand om dit bij te benen. Voor normale winkels moet in de kleinere steden al geld bijgelegd worden, voor de ondernemer zal dit niet anders zijn.

Iedereen kan en mag het met mij oneens zijn, dat zeker. Maar ik denk dat dit pleidooi voor "vrijheid" juist een strop zal zijn voor ondernemers die het niet kunnen bijbenen om een een offline webwinkel te worden.

Ik denk dat de vrijheid waar jullie nu voor pleiten, zal resulteren in een prestatiedruk voor alle ondernemers, waar dan ook. Daarnaast zal een constante opening van alle winkels in Deventer ook grote (nadelige) gevolgen hebben voor steden in de omgeving. Het is niet voor niets dat de koopzondagen worden verspreid over de maan binnen bepaalde regionen.