De Zelfstandigenaftrek Moet Blijven

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie De Zelfstandigenaftrek Moet Blijven.


Gast

#51

2013-08-09 09:23

Zelfs nu, met aftrek, hebben ZZP-ers het veel zwaarder dan werknemers, met alle arbeidsbescherming. Het is een onzinnig idee deze aftrek af te schaffen en zal veel financieel leed veroorzaken bij ZZP-ers. De prikkel om voor jezelf te beginnen wordt minder.

Gast

#52

2013-08-09 09:27

Als de zelfstandigenaftrek eraf gaat, overweeg ik serieus om Nederland te verlaten.........

Gast

#53

2013-08-09 09:59

Zie het is weer zo ver ze zoeken weer naar geld,laten ze zelf maar eens inleveren die ministers

Gast

#54 Re: Re: Knuppel in hoenderhok.

2013-08-09 10:04

#36: Duif - Re: Knuppel in hoenderhok.

Dan is niet de extra aftrek voor de ZZPer de oplossing maar het feit dat een opdrachtgever hetzelfde kan met uitzendkrachten. Het blijft een beetje bot gezegd de vraag of u dan gesubsidieert ondernemer in de jeugdzorg moet spelen als dat niet kostendekkend kan. Doet overigens niets af aan het fantastische werk dat in de jeugdzorg gedaan wordt. Maar ik geloof niet dat de zelfstandigenaftrek in het leven is geroepen om verlies te compenseren.

 


Gast

#55

2013-08-09 10:21

De zelfstandigeaftrek moet blijven bestaan.

Geen recht op ww, hoge kosten verzekeringen en pensioenopbouw redenen genoeg om zelfstandige niet verder te belasten.
Stella

#56 Laffe losers in Den Haag

2013-08-09 10:29

De crisis is mooi afgewenteld op ZZP-ers. Alle risico's, geen sociale of andere verzekeringen vanwege de onbetaalbaarheid daarvan, laat staan pensioen.

VVD en PvdA voor (sociaal) ondernemerschap. Sure. Wie gelooft dat nog. Failliete banken, multinationals en woningcorporaties overeind houden met andermans geld. Dat wel. Terwijl hun maatschappelijke waarde steeds minder wordt en de banen inmiddels naar het buitenland zijn verhuisd.

Sociaal ondernemerschap genoeg in dit land van kleine partijen. ZZP-ers die kunnen helpen om de rotzooi op te lossen. Maar de "rechthebbenden" hebben nog nooit van ondernemerschap gehoord. Rekeningen doorschuiven, dat wel.

Laat dit kabinet monopolistische sectoren zoals Zorg, Energie, Huisvesting en (semi) overheden eens een keer echt aanpakken. Door hun marktbescherming betaalt de modale Nederlander steeds meer voor een steeds slechter product. Zwaar vervet elkaar bezig houden waardoor bijvoorbeeld bij een gezin met Bijzondere Bijstand 95% van het geld opgaat aan ambtelijke organisaties...

De tweedeling in het land neemt door Haagse lafheid alleen maar toe. Tijd om te emigreren.


Gast

#57

2013-08-09 10:34

Ik ben geen zelfstandige maar denk er wel vaak over om het te worden. Ik ben ook blij met goede werkgevers die voor ons een baan creëren als dat makkelijker kan wil dat ook ondersteunen.

Gast

#58

2013-08-09 10:36

Niemand in de 2e kamer schijnt weten wat het woord bezuinigen betekent!

Dit bericht is verwijderd door de schrijver ervan (Toon details)

2013-08-09 10:42



Gast

#60

2013-08-09 10:51

Een schandalig idee van een regering die Nederland economisch de afgrond in helpt. Een reden voor alle zelfstandigen om alle partijen die dit gaan steunen voorgoed hun stem te onthouden! Wanneer komt de demonstratie in Den Haag?
Katiepoes

#61

2013-08-09 10:53

Van mij hebben ze het al afgepakt met terugwerkende kracht tot 2009. Ik ben het er niet mee eens maar op bezwaarschriften krijg ik geen antwoord. Ik werk vanuit huis en mijn inkomsten dalen, daarom heeft de belastingdienst het afgepakt. Wachttijden gelden niet als gewerkte uren maar je bent wel met je werk bezig. De belastingdienst heeft geen verstand van zaken.

Gast

#62

2013-08-09 11:09

Belachelijk voornemen!

Gast

#63

2013-08-09 11:18

Deze groep zzp'ers hebben het al moeilijk in deze tijden van crisis
Ook moet deze groep voor hun eigen pensioen zorgen
En als tijden slecht gaan schiet dat erbij in
Ik maak me zorgen dat deze kwetsbare groep.
Deze zzp'ers Zijn ook de ondernemers die durfen zelfstandig en risico's te nemen.
Die moet je niet extra straffen maar beter is om deze groep te stimuleren
Door onze regering

Gast

#64 Geachte knuppel.

2013-08-09 11:18

#19: loonslaaf - Knuppel in hoenderhok.

Geachte knuppel,

A. Uw argument rondom de AOV is werkelijk kortzichtig. U beseft zich duidelijk niet dat de kosten voor een AOV dermate hoog zijn, dat het doorcalculeren van deze kosten gelijk staat aan jezelf uit de markt prijzen.

B. In tegenstelling tot uzelf, die zekerheid van werk heeft, dient een ZZPer rekening te houden met periodes van aquisitie. Kortom: geen enkel direct inkomen in deze periode. Waar een werknemer kan terugvallen op zaken als ziektewet, vakantiedagen, WW bij ontslag, dient een ZZPer deze kosten zelf te dragen. Kortom: Een ZZP-er houdt in de huidige regeling welliswaar netto meer over per jaar, maar heeft dan ook netto een aantal hoge kosten die niet aftrekbaar zijn. Uiteraard niks om over te klagen, want met de keuze om als ZZPer te werken accepteer je deze risico's tov de vrijheden van het ZZP bestaan. Maar waar ZZPers stevig meebetalen aan allerhande vangnetten waar zij zelf geen recht op hebben, wordt in de huidige plannen het enige vangnet van de ZZPer onder ons vandaan getrokken.

C. De aftrekposten waar u zo vol van bent gelden voor ZAKELIJKE kosten. Aangezien werknemers deze kosten niet hebben, lijkt me dit een zeer slecht argument en eerder ronduit lachwekkend om aan te dragen als "extra beloning".

D. Er bestaat absoluut geen afgunst tegen uw keuze om in loondienst te voordelen te genieten van een aantrekkelijk arbeidersvoorwaardenpakket. U vergeet echter dat voor de gemiddelde ZZPer een vergelijkend pakket onbetaalbaar is. Zeg gerust praktisch onmogelijk te veroorloven. Wanneer de overheid zou ingrijpen en zorgen dat er gelijkwaardig gunstige tarieven gelden voor ZZPers voor dergelijke dekkingen, zou de korting van de aftrek een stuk minder groot issue zijn voor de ZZPers.


Gast

#65

2013-08-09 11:26

Het beeld wordt gecreëerd dat zelfstandigen netto per maand meer overhouden dan mensen in loondienst en dat dat komt door de belastingaftrek. Laat ze maar eens kijken wat zelfstandigen netto PER UUR overhouden.

Gast

#66 Re: Geachte knuppel.

2013-08-09 11:27

#64: - Geachte knuppel.

En tot slot na het lezen van uw reacties op eerdere antwoorden:

Ik krijg sterk de indruk dat u vindt dat de in loondienst belaste inwoners van dit land gestraft worden door de huidige zelfstandigenaftrek. Ik ben het met u eens dat we min of meer in hetzelfde schuitje zitten, maar u stelt de zaken wel erg zwart/wit. Daarnaast beseft u niet dat in bepaalde branches vrijwel uitsluitend gebruik wordt gemaakt van freelance / ZZPers (bijv. de media). Het lijkt me te kort door de bocht om te stellen dat deze ZZPers maar gestraft moeten worden op hun inkomen, zonder enige mogelijkheid tot het gebruik van een aantal van de voordelen van loondienst. Deze ZZPers hebben de aftrek nodig om buffers op te bouwen voor toekomstige klappen. In essentie krijgt u dezelfde financiele voordelen van de aftrek van uw werkgever, maar zult u deze voordelen pas ontvangen op het moment dat het onheil zich aandient. Een ZZPer moet zich hier zelf tegen wapenen, door middel van de zelfstandigenaftrek.

 

 


Gast

#67

2013-08-09 11:54

Dit kabinet wil blijkbaar al het MKB en kleine zelfstandigen de nek omdraaien.
ELK BEDRIJF IS KLEIN BEGONNEN! Als dit kabinet nog langer aan blijft zal er weinig van de economie over zijn de komende jaren.
Zie : Kabinet Colijn.

Gast

#68

2013-08-09 11:58

eerst iedereen stimuleren om zzp te worden, en dan met een plan komen om deze groep af te knijpen .. ABSURD

Gast

#69

2013-08-09 11:59

zelfstandigenaftrek moet behouden blijven

Gast

#70

2013-08-09 12:05

Van de PvdA is nog wel te verwachten dat ze niets begrijpen van ondernemers. Maar de VVD valt hier wel aardig door de mand als partij voor ondernemers. Laat ik het nog eens duidelijk zeggen: de VVD is er niet voor de kleine ondernemer, maar voor de grote ondernemingen en multinationals. Waarom? Omdat iedere VVD-er hoopt op een commissariaat bij een bank, verzekeraar of multinational ná zijn of haar politieke carrière.
Gedwongen ZZPer

#71 gedwongen zelfstandig

2013-08-09 12:08

Blijkbaar wil de regering hiermee oa het oneigenlijk gebruik van de regeling tegengaan zoals werkgevers die hun personeel ontslaan en daarna weer als ZZPer inhuren.
Deze gedwongen ZZPers hebben geen keus, en houden (zelfs als ze zich niet verzekeren voor AOV en/of pensioen)vaak netto minder over dan toen ze nog in loondienst waren.
Om dit oneigenlijk gebruik tegen te gaan lijkt mij dat de werkgevers aangepakt zouden moeten worden; niet de gedwongen ZZPer.

Gast

#72

2013-08-09 12:31

Doe effe normaal man.

Gast

#73

2013-08-09 12:34

De VAR-WUO (winst uit onderneming) is een prima instrument, de Belastingdienst heeft vorig jaar mijn boeken gecontroleerd op de criteria 'meer opdrachtgevers', 'investeren en risico'. Moeten ze gewoon vaker doen. Ik zie veel verkapte dienstverbanden; langdurig voor 1 opdrachtgever werken. Dan ben je geen ondernemer.
dolf@weverink.nl

Gast

#74

2013-08-09 12:37

Kan het amper bol werken.
Dat ze maar eens naar die pijpleiding kijken waar miljoenen
nutteloos weg lopen.
Laat ons daar buiten.de zzper.
Wij zijn ook diegene die het draaiende houden in dit land.
CijferManager

#75 Het Uwv stimuleert juist zelfstandigheid

2013-08-09 12:41

In mijn administratiekantoor krijg regelmatig ontslagen mensen (veelal boven de 50 jaar) die door het UWV gestimuleerd worden om ondernemer of zzper te worden. Voor die leeftijd categorie is toch geen werk te vinden. Het beetje werk wat ze nog kunnen genereren wordt nu helemaal niet meer de moeite waard. De overheid zal zichzelf in de vingers snijden want die mensen zullen langer in een uitkeringssituatie blijven zitten.
Met vriendelijke groet Martien Noppe (CijferManager)