1varkensgeluid.nu

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie 1varkensgeluid.nu.

Elly Michiels-Fleuren

#1 geen handtekening

2012-11-21 10:20

Ik heb er mijn duidelijke vraagtekens bij.
Het zoveelste anti-geluid naar de buitenwereld.
Het zou beter zijn om eerst intern de zaakjes aan te pakken !!

Opvallende initiatiefnemers... als het om NVV en LTO gaat...

BK

#2 Moet kunnen

2012-11-21 12:07

1 Belangenbehartiger daar ben ik voor maar dan moet je lto varkenshouderij en nvv wel opheffen anders heeft het geen zin. Het grote voordeel is dat de nieuwe balangenbehartiger overal aan kan schuiven met als doel pleiten voor de varkenshouder en niet zoals in het verleden de varkenshouderij als wisselgeld gebruiken voor andere sectoren(LTO). Gebruik de connecties en achterdeuren die de LTO gebruikte en behartig de balangen zoals de nvv dat deed.
Voor de indruk van publieke opinie en gesprekspartners misschien wel eens goed om eens met een schone lei te beginnen en trachten een positief imago uit te stralen en tevens de balangen niet te verloochenen. Gezien de krachten en bezetting van LTO en NVV alleen maar afnemen is het belangrijk om te hergroeperen en opnieuw ten "strijde" te trekken.
Sjoert

#3 Re: geen handtekening

2012-11-22 00:54

#1: Elly Michiels-Fleuren - geen handtekening

Het doel hiervan is toch èèn geluid naar de buitenwereld uiteindelijk !!!

Wat zijn je vraagtekens, wat moet er intern veranderen en wat is er mis met de initiatiefnemers ?

Ik ben blij dat er ondernemers zijn die het probleem van de toekomstige belangenbehartiging inzien.

Je kan altijd tegen alles zijn maar degene die het hardst roepen nemen zelf niet het initiatief, en dat doet deze grope wel.

Elly Michiels-Fleuren

#4 Re: Re: geen handtekening

2012-11-23 11:26

#3: Sjoert - Re: geen handtekening

Beste Sjoert of wat je naam ook mag zijn... ik teken niet omdat ik er niet achter sta.

Samenwerking tussen LTO en NVV geschiedt al, dat het wellicht beter is om als 1 stem te communiseren richting overheid ja, maar issues moeten niet op deze manier afgedwongen worden, want dat is wat nu gebeurd.

Het probleem wat ik met het initiatief heb is dat het "conflict" allang op een andere manier aangepakt had kunnen worden, op deze manier geef je niet een goed voorbeeld, zeker niet in deze politiek onrustige tijden. De "kartrekkers" hebben allemaal een rol bij of de ene partij of de andere, daar hadden ze hun stem neer moeten leggen, daar hadden gesprekken moeten plaatsvinden en dan was het voor mij meer een gevoel van samen geweest, nu lijkt het op een uitrekening door de diverse partijen en met alle respect, met deze actie ga je niet serieus genomen worden door onze overheid en door oa het CBL...

En mij het verwijt maken dat ik hard roep en niets doe, met alle respect... ik heb tenminste het lef om reacties en discussies aan te gaan MET mijn naam erbij, niet annoniem en met iedereen !!

Ik heb vertrouwen in veel mensen binnen de diverse organisaties maar met deze actie zal het nog veel langer duren voordat de varkenshouderij als 1 stem gehoord zal worden.

 

 

Fien

#5 geen handtekening

2012-11-23 16:20

Wat zijn al die handtekeningen waard als veel handtekening zijn van mensen die adviseur of veearts zijn. Laat alleen die handtekeningen tellen van mensen die nu lid zijn van LTO of NVV met een varkenshouderij. Dan heeft het pas waarde!!!!!

Gast

#6 Algemene opmerking

2012-11-23 21:33

 

Ik heb deze petitie ondertekend omdat ik vind dat de varkenshouders veel te veel verdeeld zijn en beter als 1 gezamelijk blok kunnen optreden tegen overheid en de steeds in aantal minder en groter wordende inkooporganisaties die ons vlees af moeten nemen.Samen staan we sterk mits we 1 blok vormen!

In ieder geval niet omdat ik tegen de Nvv ben.

Gezien de tegengestelde belangen van varkens-en rundveehouders lijkt het me niet goed dat Lto de belangen van de varkenshouders omdat Lto de belangen van al hun leden moet behartigen.

Lto is met hun belangen in Vion en Sovion ook niet onpartijdig

 

Jos Verstraten afdelingsvoorzitter zlto sint anthonis

#7 samenwerking lto nvv

2012-11-24 19:39

Ik ben geen varkenshouder. Ik zie dat olv van Wyno het realisme binnen de nmv is toegenomen en het activisme naar de achtergrond is geschoven, niettemin is er een duidelijk cultuurverschil tussen NVV en LTO. Eén woordvoerder is een prima begin, en dan zien we wel waar het naar toe groeit.

Als de gedachte overheerst dat het samengaan van LTO varkenshouderij en NVV tot een nieuwe "daadkrachtige"organisatie moet leiden om het belang van de sector wanneer noodzakelijk bóven het belang van de landbouw in NL in het algemeen te stellen raken we alleen maar verder van huis.

Wij zijn het aan onszelf verplicht om onderling tot overeenstemming te komen bij die zaken die sector overstijgend zijn, ook al doet dat soms pijn. Gezien de politieke verhoudingen in NL : Je kent het gezegde wanneer twee honden vechten.... Wanneer er draagvlak is in de sector kan de politiek er niet omheen. Wanneer draagvlak ontbreekt doet de politiek wat haar het beste uitkomt.

BK

#8 Verversing

2012-11-25 16:12

Best Jos, de varkenshouderij heeft genoeg ingeleverd ten opzichte van andere sectoren! Een paar voorbeelden: Ammoniak wordt voor een onevenredig groot deel door de varkenshouderij teruggedrongen,
antibiotica hetzelfde verhaal, mbt mestproblematiek en verwerking gaat de varkenshouder ook het grootste deel betalen. Allemaal leuk en aardig maar als de varkenshouders er in slagen om mestkosten/problemen te reduceren hebben we het goed voor elkaar. Als je kijkt wat de varkenshouderij de laatste 10 jaar heeft weten te realiseren dan wordt het tijd dat de vruchten ervan geplukt mogen worden. M.a.w. we zijn klaar met ons opofferen en problemen oplossen voor andere sectoren! Nu nog een jonge(re) belangen vertegenwoordiging van de sector en het komt goed. De cooperatieve en bijv. zlto gedachten van het verleden gaan ons in de toekomst niet vooruit helpen. Wij jonge varkensboeren zijn een stootje gewend en weten heel goed wat ze willen, we zijn echte ondernemers. We hebben geen predikanten nodig die ons een kant in willen duwen, wij hebben een belangenbehartiger nodig die luistert naar de toekomstige generatie en daarvoor strijdt. Deze generatie is zich heel goed bewust wat er eventueel nog beter kan/moet in de sector maar alles op zijn tijd.
varkensboer

#9 Goed initiatief

2012-11-25 21:35

Ik vind het een zeer goed initiatief.
Hopelijk worden de belangen van de intensieve varkenshouderij weer goed behartigt. Dit hebben we hard nodig.
Antoon Sanders

#10 Re: fien

2012-11-26 23:59

Hallo Fien,

Als je de lijst met namen ziet hebben de adviseurs wel degelijk een mening die er toe doet. Open discussie samen met je sparringspartners op je bedrijf. Kies mensen om je heen die van toegevoegde waarde zijn.

Antoon Sanders

Gast

#11

2012-11-27 11:52

lto heeft te veel petten op. daar gaat het nu juist om
adviseur

#12 Re: Re: fien

2012-11-28 14:55

#10: Antoon Sanders - Re: fien 

Voor zover mij bekend, is de NVV van en voor de boeren dus lijkt met het wel degelijk uitmaken van wie de handtekeningen komen. Iedereen die zelf geen varkens heeft, heeft toch andere belangen, en kijkt anders tegen zaken aan dan de boeren zelf.


Gast

#13 Re: Verversing

2012-11-28 19:42

#8: BK - Verversing

beste Bk, dmv de melkquotering heeft de melkveehouderij 1 miljoen koeien ingeleverd, die zijn uiteraard meer gaan produceren per koe maar hoeveel zeugen zouden wij in NL nu hebben indien de biggenproductie van 1983 de maat zou zijn geweest? Vwb mest geld dat diegene die een overschot heeft het grootste deel gaat betalen. Het is niet de schuld van de melkveehouderij dat zoveel varkenshouders zo weinig grond in gebruik hebben. Voor ammoniak heb je een punt, maar ook de melkveehouderij moet daar nu aan geloven. Antibiotica is het omgekeerde aan de hand:   melkveehouders moeten  reduceren in antibiotica omdat de intensieve veehouderij de laatste jaren veel te royaal is geweest. Ik merk als voorzitter  in een afdeling die in de top 5 staat vwb dieraantallen intensief , bijna dagelijks dat de cooperatieve gedachte keihard nodig is wil deze sector uberhaupt nog ontwikkelingsruimte krijgen in onze provincie. Echte ondernemers lossen hun zaakjes op. Zetten het mestoverschot af zoals het hoort, lozen geen spuiwater, en zorgen dat hun luchtwasser werkt. En dan kan ik daar ook voor strijden. mvrgr. JV.


Gast

#14

2012-12-02 19:40

het lto heeft nog nooit iets concreets gedaan voor de varkenshouders,alleen voor de melkveehouders en dan nog over de rug van de varkenshouders,denk maar aan de boterberg,melkplas de luchtwassers,het ammoniakverhaal etc,de varkenshouders moesten het maar oplossen.
het nvv heeft in eerste instantie wel heel veel gedaan voor de varkenshouders,maar ook voor de andere veehouders,denk maar eens aan de watersnood,maar de laatste jaren zijn ze in slaap gevallen,laat ze maar fuseren,misschien komt er dan wel een echte nieuwe vakbond met een echte belangenbehartiging, nu is het allemaal flut,helaas
tweifelaar

#15 vraagteken?

2012-12-04 21:18

Ik heb mijn vraagtekens bij een samenwerking. Want gaan de zlto leden dan voortaan snoepreisjes maken van onze centen?
En hoe zit het met het opkomen voor de varkensboeren, daar heb ik nog niet veel van gemerkt bij de zlto.
Ik ben een NVV lid, en dat bevalt me prima, deze mensen komen voor ons in aktie,en dat wil ik ook graag zo houden.