Zeg ja tegen kerckebosch

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie Zeg ja tegen kerckebosch.


Gast

#1

2012-02-24 21:02

Beste gemeenteraadslieden

Ja Tegen Kerckebosch

Ik mail omdat ik het zat ben van alle vertragingen met de nieuwbouw in kerckebosch
Ik zou graag een nieuwe woning krijgen,en uit deze oude woning vertrekken.
Het wordt tijd dat het doorgaat ,ik wordt zo moe van het wachten hiervan.

Gast

#2

2012-02-24 23:29

Na jarenlang procederen mag er eindelijk gebouwd worden. De interesse is aanwezig! Starten nu enkel met Fase 1 is een prima middenweg. Gefaseerd nieuwbouw opzetten tgv de huidige flatbewoners en daarnaast op kleine schaal voor potentiele nieuwe bewoners kavels en koopwoningen aanbieden. Iedereen woongenot en financieel risico nihil!


Gast

#3

2012-02-26 16:58

Goede petitie,deze verdient alle steun
Pro - Kerckebosch

#4

2012-02-26 18:42

Volgens mij gaat het in de aankomende raadsvergadering op 28 februari er om of het financieel reëel is om te gaan bouwen, voordat er honderden bomen worden gekapt. De gemeente staat voor een dilemma, omdat de vrije kavel verkoop - die de bouw moet gaan financieren- niet verkocht wordt. Persoonlijk zou ik het een wanbeleid vinden, wanneer er een kaalslag plaats gaat vinden en er (nog) niet gebouwd KAN worden. De woningen zijn inderdaad aan vervanging toe, maar plan Kerckebosch gaat niet alleen maar om vervangen van de huidige woningen. De gemeente en de woningbouw hebben iets meer belangen, wat in eerste instantie gefinancierd moet worden en op dit moment niet haalbaar is. Wat betreft de petitie: welk belang hebben mensen uit Deventer, Veghel, Nijmegen, Rijswijk, Almere, Nunspeet, Putten, Amsterdam en Nieuw-Vennep om deze petitie te tekenen?

Gast

#5 Re:

2012-02-26 18:55

#4: Pro - Kerckebosch -

Hoe weet u op dit moment al dat het financieel niet haalbaar is?


Gast

#6

2012-02-26 19:26

Pro-Kerckebosch is duidelijk geen bewoner van Irene-, of Margrietlaan. Makkelijk praten vanuit je villawijkje

Gast

#7

2012-02-26 19:36

Pro-Kerckebosch zou waarschijnlijk zijn naam beter in pro achtertuin kunnen veranderen. Wordt een beetje moe van die dennennaaldfetisjisten die tijdens het netwerken lopen te verkondigen hoe sociaal ze wel niet zijn, maar wel heel erg hopen dat het pleps blijft zitten waar het zit, en er vooral niet gekapt wordt. Zou zo jammer zijn van hun achtertuin.

Gast

#8 Re:

2012-02-26 19:37

#6: -

Dat is ook onzin. Ook binnen de Irenelaan en margrietlaan zijn voor en tegenstanders. Een tegengeluid laten horen is heel gezond, zolang je maar open en constructief met elkaar in gesprek blijft.


Gast

#9 Re:

2012-02-26 22:55

#4: Pro - Kerckebosch -

In deze doet het er niet toe waar pro-kerckebosch woont. Ik, als bewoner van de Irenelaan, deel zijn of haar mening dat het onzinnig zou zijn om, gezien de huidige situatie, nu bomen te kappen. Zowel de bewoners van de Hoge Dennen als die van de Irene en Margrietlaan genieten van het stukje bos. Laten we reeel zijn: in het ergste geval gaat de vernieuwing niet door. Dan hebben we deplorabele woningen en een uitzicht om te janken. Niemand mee geholpen.

Het trieste aan deze hele zaak ik dat de bewoners van de Irenelaan en de Margrietlaan al jaren uitkijken naar de nieuwbouw. Op het moment dat men dacht dat het plan nu eindelijk in werking zou treden, blijkt er een enorme kink in de kabel te zijn gekomen. Het is schokkend dat niemand eerder vragen heeft gesteld over de mogelijke financiering. Als hierover duidelijk, vanaf het begin, met de bewoners was gecommuniceerd, was de klap, in alle waarschijnlijkheid, minder aangekomen.

Als het project dinsdag geen goedkeuring krijgt, is er een enorme hoeveelheid energie en kapitaal verloren gegaan. Dan hebben we een situatie met alleen maar verliezers.

Tot slot: ook oud-bewoners van de wijk Kerckebosch dragen de wijk nog een warm hart toe, gezien het feit dat de petitie wordt ondertekend door mensen uit verschillende delen van het land

gast

#10 Nieuwbouw moet doorgaan

2012-02-27 08:31

De nieuwbouw moet gewoon doorgaan, wonen hier met kinderen is geen lolletje. Kijk hoe die rijkeluiskindjes van de hoge dennen wonen, die gunnen onze kinderen niets, omdat ze zelf een speeltuin in hun achtertuin hebben, waar geen condooms te vinden zijn. En dan nog maar niet te praten over de slechte omstandigheden van de woningen. Hun hebben met makkelijk praten met hun goedgevulde portemonnees. Irritante mensen. Ik ben absoluut voor en laat de nieuwbouw maar snel beginnen!!!

Gast

#11

2012-02-27 09:51

Men heeft het de hele tijd over kaalslag en grote open vlakte. Maar dit is totaal niet aan de orde. Er wordt alleen daar gekapt waar nodig is voor de 1e fase. Deze kan namelijk sowieso uitgevoerd worden, omdat de bouw hiervan niet afhankelijk is van verkoop vrije kavels. Men komt dus NOOIT met een grote kale vlakte te zitten waar niets gebouwd wordt. Pure stemmingmakerij.


Gast

#12 Re: Nieuwbouw moet doorgaan

2012-02-27 10:53


Gast

#13

2012-02-27 11:22

ik vindt het een goede petitie, er moet iets gedaan worden die flats zijn niet meer om in te leven ....en ik zeg eerlijk ik had op die nieuwbouw willen reageren dus in me eigen belang zeg ik ja tegen kerkebosch die nieuwbouw moet er komen!!!!

Gast

#14 nieuwbouw moet doorgaan !

2012-02-27 11:35

helemaal mee eens, geen pretje om hier met kinderen te wonen... woningen zijn gammel en de stookkosten enorm om het vervolgens nog ijskoud te hebben en steeds zieke kinderen door de tochtkieren.. schimmels overal, asbest, viezigheid en rottigheid.... kindren van 4 huizen verder hoor je huilen zo gehorig ... en ik kan zo nog wel even doorgaan ! weg met deze zooi en hallo nieuwbouw !!!!!!!!

Gast

#15

2012-02-27 12:21

Waarom is er door de gemeente nu geen alternatief uitgewerkt dat op de plaats van de huidige flats de nieuwe flats worden gebouwd? Scheelt stukken in kosten van bomenkap, aanleg nieuwe wegen, risico's van niet-verkochte grond, enzovoorts. Alle (flat)bewoners kijken dan gewoon op het mooie bos uit. En de Damiaanschool kan ook gewoon blijven staan, scheelt weer 2 miljoen.

Gast

#16 Re:

2012-02-27 12:34

#15: -

Pfff, typisch weer iemand die het hele traject niet heeft gevolgd. Dit is aan de orde geweest, is gekozen voor complete wijkvernieuwing. Damiaanschool blijft op termijn toch niet staan. Uiteindelijk zal brede school er toch komen.

In het hele traject hebben de flatbewoners ooit massaal gekozen voor Carrebouw (dus nieuwbouw op ongeveer zelfde plek als nu), de omliggende bewoners kozen toen voor het scheggenmodel (het huidige model). Diezelfde omliggende bewoners die nu achteraf het hardst roepen dat het zonde is van de bomen (oftewel zonde is van hun onrechtmatig toegeeigende stukken tuin)


Gast

#17 Re:

2012-02-27 12:36

#15: -

Dat lijkt me nogal simpel, waarom niet. Waar laat je zoveel bewoners? Deze moeten namelijk tijdelijk ondergebracht worden en deze groep is gewoonweg te groot. Er is geen sprake van kaalslag. Lees je eens in zou ik zeggen. Maar dan wel met een open mind.


Gast

#18

2012-02-27 13:07

Gemeentepolitiek blijft een gevoelig onderwerp. De belangen van verschillende groepen ligt te dicht bij hunzelf en kan een tunnelvisie creeeren. Daarnaast zijn de raadsleden zeker beinvloedbaar door "rumoer" van buitenaf. Zo zou je je kunnen afvragen of de band van Marcel Fluitman (van CDA Zeist) met de Damiaanschool/scholenlaantje zijn visie niet beinvloed.
Feit is dat menigeen door opportunisme gedreven word in deze.
Flatbewoners van de Irenelaan zien hun verhuisdroom als sneeuw voor de zon verdwijnen en komen in het geweer, Bewoners van de Magrietlaan denken zoek jullie het maar uit, wij zijn toch niet aan de beurt, bewoners van de Graaf Janlaan zien een bouwput achter hun huis niet zitten en stellen dit synoniem aan opkomen voor bomen en eekhoorns, overige Hoge Dennen bewoners zitten in over de toekomst van de school van hun kinderen etc. Op die zelfde school zitten veel kinderen die nu in zeer ongezonde woningen leven.
Kan voor een ieder begrip op brengen. Hoop dat iemand al deze groepen bij elkaar kan brengen en mijns inziens kan dit alleen door het creeren van een nieuwe vitale wijk, waarbij de verschillen tussen Hoge Dennen en Kerckebosch minder groot worden en er meer eenheid onstaat.
gast

#19 Rijke lui

2012-02-27 17:12

Het zijn voornamelijk de rijkelui die het tegen houden, de mensen met dikke portemonnees en creditcards, die denken dat ze met geld alles tegen kunnen houden, maar zo werkt het niet. Aanstellers

Gast

#20

2012-02-27 17:56

ik (als gast nr. 2) wil toch nog even reageren op gast nr. 4.
Wellicht kunt u zich voorstellen dat er elders in het land mensen zijn die in Zeist een kavel willen kopen. Zo wij wel in ieder geval.... Echter omdat het allemaal onduidelijk is kunnen/willen wij nog geen kavel kopen. Dit simpelweg omdat je wil weten hoe het uiteindelijke project er uit komt te zien. Dus qua project een beetje kip ei verhaal. Ik als mogelijk koper zeg:''Zolang geen doorgang/helderheid zullen er geen kopers zijn" U zegt waarschijnlijk; 'het project is niet haalbaar want er zijn geen kopers".


Gast

#21 Re: Rijke lui

2012-02-27 17:57

#19: gast - Rijke lui Kom nu eens met argumenten in plaats van te blaten. Ik ben ook voor de nieuwbouw, en ben flatbewoner maar het lijkt me vrij onzinnig om in dit soort tegenstellingen te denken.

 


Gast

#22 Re: Re:

2012-02-27 18:36

#16: - Re:

Ik meen redelijk ingelezen te zijn... Ik denk dat de vooronderstelling 'de omliggende bewoners kozen toen voor het scheggenmodel...' alles zegt. Alle omliggende bewoners én alle flatbewoners die ik ken waren toen - én zijn nu - tegen het scheggenmodel. De inspraakavonden worden niet als democratisch gezien, maar als show waarom de WOM zijn eigen keuzes in scène zet. Dat geldt ook voor de heide, de uitleg wandeltocht bleek achteraf een inspraakbijeenkomst te zijn.

Daarbij heeft de gemeente zélf ervoor gekozen om 750 extra woningen te realiseren. Dit zou geld van de provincie opleveren? Ook hiervoor geldt: ik ken geen bewoners van Hoge Dennen en Kerckebosch die daarop zitten te wachten.

gast

#23 Re: Rijke lui

2012-02-27 19:01

#19: gast - Rijke lui

Is geen tegenstelling maar de waarheid. Dat zijn de mensen die constant alles proberen tegen te houden, moet je maar is naar hun grote verhalen op de scholen dat ze zo goed zijn en rechtzaken aanspannen en moties. Zo goed zijn ze. Maar rekening houden met ons ho maar. Ze hebben zelf een dikke villa onder hun kont, dikke gevulde portemonnees, dikke auto's. enzenz. De argumenten voor ons zijn duidelijk waarom er nieuwbouw moeten komen. Anders moeten ze maar is een weekend ruilen met de mensen hier. Denk dat ze met hangende pootjes terug willen naar hun dikke villa.


Gast

#24 Re: Re: Re:

2012-02-27 19:31

#22: - Re: Re:

Tja, dus alle verschenen publicaties, zijn onrechtmatig, want door de WOM gemanipuleerd en zeggen niks.

Zo als we hier in de wijk zeggen "Zo kun je alles wat recht is krom lullen"


Gast

#25 En de verhuispremie als wel toegezegd........

2012-02-27 20:28