Red de mooiste bomen van de Brugsepoort (Gent)

Red de mooiste bomen van de Brugsepoort (Gent) / Mededelingen / AVS vanavond 18hr - kaap van 1000 - Blijft Delen - dank U / Opmerkingen


Anonymous

#1

2020-06-29 13:55

Beste Mensen, Alvast bedankt om mee met ons deze bomen te willen redden. We hebben ondertussen meer dan 1000 ondertekenaars en zijn met voorsprong de populairste petitie op dit ogenblik. Een dikke merci ! Blijf one FB pagina en Petitie pagina delen AUB. Enkel zo kunnen we de politiek onder druk zetten om tot inkeer te komen. Vanavond is er alvast een kleine reportage op AVS tijdens het journaal van 18hr. Bedankt voor jullie steun en Blijven delen. Groetjes

Gast

#2 Re: Rabot

2020-06-29 16:04

#1: -  

Aan het Rabot, waar momenteel de 3 grote woontorens afgebroken en vervangen worden, heeft WoninGent/stad Gent verscheidene decennia-oude dennen/sparren gekapt.
Men doet dit overigens overal. Ook in Gentbrugge staat er nieuw project op stapel waar mogelijks bomen gaan gekapt worden! 
Het huidige stadsbestuur heeft een Schepen van Wonen, Tine Heyse, van de partij Groen.
Helaas is de betonzucht in Gent alleen nog maar toegenomen onder deze schepen!

Spip

#3 Dankjewel voor jullie inzet

2020-06-29 18:32

Dankjewel voor jullie inzet voor het behoud van groen in de stad.

Kappen van bomen is tegenstrijdig met het klimaatbeleid. Betonstop is nodig om ons en de volgende generaties van water, zuurstof, schaduw en aardeafkoeling te blijven voorzien.

Oude bomen hebben bovendien een historische waarde en zijn landmarks.

Recent werd trouwens door de stad Gent een boek gepubliceerd over de historische bomen in Gent, die te koop is in de Gentse Stadswinkel aan € 20. 




Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...