Borstvoedingsverlof voor iederen!

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie Borstvoedingsverlof voor iederen!.

Loes

#1

2011-08-12 15:49

En wat met vrouwen die geen bv kunnen geven? Er zijn vrouwen zoals ik die fysiek niet in staat zijn om bv te geven, ook al willen we dat heel graag.

Ik vind het een goed voorstel, maar het richt zich teveel op 1 specifieke groep, niet op ALLE mama's. Voor mij komt het over alsof mama's die flessenvoeding geven (al dan niet uit eigen keuze) niet het recht hebben op dat verlof om hun kindje te voeden.

M.a.w. dat voorstel zal nooit genoeg stemmen hebben om ooit in de belangstelling te komen (niet slecht bedoeld, gewoon de realiteit).

Beter is het voorstel dat reeds op tafel ligt om het zwangerschapsverlof/moederschapsverlof uit te breiden, en hopelijk ook inclusief het vaderschapsverlof want het blijft vreemd dat voor de overheid de papa's nog altijd véél minder belangrijk blijken te zijn dan de mama's.

Succes nog!

Gast

#2 Re:

2011-08-12 19:08

#1: Loes -

Het gaat om borstvoedingsverlof. Op mijn werk (onderwijs) kan ik absoluut geen borstvoedingspauzes nemen.

Na max 15 weken (hier 9 weken) moeten mensen die BV geven dus verplicht stoppen (of enkel 's morgens en 's avonds doorvoeden, wat moeilijk is)... Een andere mogelijkheid is ouderschapsverlof opnemen, maar dat dient volgens mij niet om BV te geven... Onbetaald ouderschapsverlof is er (in het onderwijs) ook nog, maar dat kunnen veel mensen financieel niet aan.

Ook de campagnes die rond BV gemaakt worden, staan in contrast met de mogelijkheid om dit ook effectief te doen.

 

 


Gast

#3

2011-08-21 17:27

Vind het ook wel moeilijk die discussie van "borstmama's" en "flesmama's" en wie heeft dan meer of minder "rechten" ... Langs de ene kant zouden ALLE mama's uiteraard zo lang mogelijk bij hun kind(eren) willen blijven, maar langs de andere kant, als je een "borstmama" bent is het sowieso moeilijker om je kind te laten voeden door anderen, omdat je dan altijd moet afkolven en dat is nu juist het probleem! Afkolven is geen pretje (was voor mij toch niet het geval) en als je dat een paar keer op een dag moet doen op enkele minuten tijd, nee bedankt! Het is jammer dat er dan zoveel borstmama's stoppen en overschakelen op flesjes omdat dat dan "gemakkelijker" is... Voor onthaalmoeders en creches is het natuurlijk wel handig dat ze flessenkindjes onder hun hoede hebben, dat is niet zo'n gedoe. Bravo voor de opstartster! Als je geen borstvoeding kan of wil geven dan moet je sowieso flessenvoeding geven, dus al minder "gedoe". Flesjes kunnen klaar gemaakt en gegeven worden door eender wie. Maar zoals hiervoor ook al werd aangegeven, het zwangerschapsverlof of ouderschapsverlof zou inderdaad ook eens herbekeken moeten worden! Zo hebben ALLE mama's meer tijd voor hun kind, of het nu voor de borst of de fles is! Zou inderdaad meer aangemoedigd moeten worden! Misschien is dit de eerste stap? Maar dan moeten we elkaar wel steunen!