MANIFEST: LEEFSTIJL GEZONDHEIDSZORG HET ALTERNATIEF (Petitie Het Roer Moet OM)

MANIFEST: LEEFSTIJL GEZONDHEIDSZORG HET ALTERNATIEF (Petitie Het Roer Moet OM) / Mededelingen / Minister Schippers wil eigen risico zorgverzekering verhogen naar € 500,- in 2017 / Opmerkingen


Gast

#1

2016-04-21 21:18

De zorg is duur door slechte organisatie, protocollair werken zonder na te denken en dure medicatie die symptomen bestrijdt maar problemen niet oplost.
De farmacie is gebaat bij verstrekken van medicatie zonder de kern van het probleem aan te pakken en door fabels aangaande normwaarden zoals bijvoorbeeld cholesterol. Zo blijven de kosten van de zorg stijgen en die kosten worden standaard bij de burger neergelegd. Daar waar de zorg disfunctioneert is er geen punt waar dit gemeld kan worden en onderzocht kan worden. Niemand voelt zich verantwoordelijk en het ziekenhuis wil het onder het kleedje schuiven. Misselijk!

Gast

#2

2016-04-22 04:17

Tis gewoon een schande wie er nu nog werk heeft moet voor alles op draaien hier je word dan ook nog zwaar bestraft dat je er ook nog chronische ziek bent . Het loond zich niet eens meer dat je werkt hier want we moeten alles gelijk weer inleveren die 385€ is al veelte veel en straks 500€ ze denkt zekers dat alle mensen zon loon hebben dan hun en dat haar kerel daar ook nog eens goed van mee profiteerd wat een criminelen zijn het ook allemaal !! Zo langzamerhand komt iedereen in de schulden die er nu nog niet in zttenn . Ik gun niemand om ziek te zijn maar voor sommigen maak ik een uitzondering want door zulk volk worden wij nog zieker alleen al van de zorgen hoe je alles moet betalen !

Gast

#3

2016-04-22 05:01

Dag Martin,

500 e Eigen risico kan echt niet. Ik heb nu patiënten die hun medicatie niet meer ophalen i.v.m. dat eigen risico. Daar zit iemand bij met gluc. waarden > 20 mmol, en door langdurige verstoring vaatschade aan ogen heeft opgelopen. 4 van de 10 ouderen komen niet meer rond van hun AOW en pensioen. Deze maatregel moet van tafel. Ik hoor aldoor dat de kosten blijven stijgen. Maar daar zijn tal van andere maatregelen voor.

Met vriendelijke groet, Jose POH -S

Gast

#4

2016-04-22 05:28

De regering gaat over ........... Het kan goedkoper en efficiënter.

Gast

#5

2016-04-22 05:30

Als POH-GGZ/maatschappelijk werkers, en als zodanig lid van een sociaal wijkteam, zie ik steeds meer mensen afglijden. Men neemt geen medicatie meer, gaat niet naar een dokter of specialist omdat men dit niet kan betalen. Steeds meer mensen komen in de schulden en in de schuldsanering. Raken onder de armoedegrens. Steeds vaker moet ik voor mensen de voedselbank aanvragen. Kinderen kunnen en mogen niet meer mee doen omdat ouders het domweg niet kunnen betalen! Ouderen taken steeds meer geïsoleerd. Een koekje bij de foffie is bij veel verzorgingshuizen allang niet meer.

Gast

#6

2016-04-22 05:35

Laat deze minister eerst eens verklaren waar zin deze prognose op baseert. Daarnaast mag ze verklaren waarom er 8 miljard op de plank ligt, wie de rente hiervan plukt. En vervolgens ook waarom zij toestaat dat verzekeraars toestaat om zorggebruik te misbruiken om reclame te maken en onbeschoft hoge salarissen te betalen aan bestuurders. Ik v
raar me ook af of deze minister wel kan rekenen, want doordat er nu door zoveel verschillende maatschappijen geld wordt geïnd en verwerkt, moeten veel meer mensen hier ook betaald worden. Vroeger werden deze mensen van de belastingen betaald! Deze minister heeft, samen met het zorgstelsel, zich bewezen als volkomen ongeschikt en dient per direct op te stappen. Samen met onze 1e minister pinokkio.

Gast

#7

2016-04-22 05:50

Zijn ze nu allemaal gek geworden in Den Haag is voor mij geen vraag meer maar op een enkele uitzondering na een wetenschap geworden.

Gast

#8

2016-04-22 06:03

Wat maakt dat gezondheidszorg straks enkel berijkbaar is voor elite? Wat voor waanzin is dit? Deze bedragen zijn nooit meer op te brengen voor de gewone man.

Gast

#9

2016-04-22 06:19

Onbetaalbaar voor heel veel mensen.
Nog meer ellende voor velen en nog meer ellende op straat
hBC
Gast

#10

2016-04-22 06:25

Verhoging eigen risico no way? Of afschaffen eigen risico?
Of ergens tussen de 0 en 500 euro?

Er is geld zat. Enkel verzinnen overheden, zorgverzekeraars maar ook bijv pensioenfondsen allerlei smoezen om zoveel mogelijk te incasseren en zo min mogelijk uit te betalen. Men zit op onvoorstelbare vermogens terwijl wij geen nagel meer hebben om onze reet te kladden.


Gast

#11

2016-04-22 06:33

Het roer moet zeker om in de gezondheidszorg. Sinds 5 jaar ben ik MS patient en ben in di tijd van mobiel naar hulpbehoevend gegaan. Gelukkig heb ik een gezin die mij met hand en span diensten bijstaat. ik gebruik nu pillen die mij enigszins mobiel houden. Nu ik ze zelf moet betalen omdat die trut van schippers het niet wilt vergoeden. Mijn levenlang heb ik ziektekosten betaald voor anderen en nu ik ze nodig heb wordt overal het mes in gezet. Maar wel alcoholisten, drugsverslaafden obesitas mensen die zichzelf vanalles zelf aandoen die moeten vooral geholpen worden. Ik ben woedend en nu ook nog eigen risico verhogen, terwijl de verzekeraars bulken van het geld.

Gast

#12

2016-04-22 06:39

Het is schandalig dat het eigen risico zo hoog moet worden. We betalen al zo veel, laten ze de bevolking maar eens tegemoet komen.

Gast

#13

2016-04-22 06:47

Komt Mevrouw Schippers ook helpen om mijn rekeningen te betalen? Want ik weet niet meer hoe het moet. De economie gaat weer beter, maar het wegsnijden van voorzieningen voor chronisch zieken gaat door. Wie kan me dat uitleggen.
Hannie Busch

Gast

#14

2016-04-22 06:54

Francis Wijnia- Bosma

Gast

#15

2016-04-22 07:44

Mensen het wordt tijd dat we de zorg menselijker, goedkoper en dat de zorg is waar het moet zijn denk is aan de nieuwe zorgverzekering van zorgeloos.
Mede als jullie dit initiatief ondersteunen kunnen wij de verandering in de zorg maken. Sluit je aan bij deze groep zou ik zeggen gisteren de eerste chatseccie gehad met allemaal medeverzekerden. Zij willen de mening van de klant ook weten met minder burocratie. Dus kijk op www.zorgeloos.nl

Gast

#16

2016-04-22 07:53

Ik wil wel tekenen maar ik zie niet waar!

Gast

#17 Eigen risico

2016-04-22 08:16

Minister Schipper, dit noemen ze nou het tunnelsyndroom. Om u hiervoor te laten behandelen kost u dat € 500,-

U heeft dat geld, andere beslist niet !!!

H. Warmenhoven
Gast

#18

2016-04-22 08:19

Goed zo stop de afwenteling van mismanagement op de gewone burger! Al beleidsmaatregelen lijken te falen waar de zorgkosten zouden moeten afnemen. Laat ze eens beginnen bij de bron en dan stroomopwaarts de zakken minder diep te maken, dan neemt het graaien ook af.


Gast

#19

2016-04-22 08:50

Helemaal met jullie eens dat het roer om moet. Minister Schipper moet eens op werkbezoek in België gaan. vriendelijke groet en succes met ophalen van steunbetuigingen.

Gast

#20

2016-04-22 09:14

Dit moet zeker slagen. Echtgenpoot Schippers met oneerlijk ophogen kosten. De eigen Bijdrage moet verdwijnen voor zorg omdat we al 12,65% betalen van onze sociale lasten voor AWBZ hulp en middelen. Door eht een andere naam te geven WMO is dat geen reden nog eens dubbel te laten betalen voor hetzelfde. De veel goedkopere alternatieve en natuurlijke behandelingen en middelen moeten terug in het schap. Info gezondheidsclaims voedingsmiddelen en kruiden en vitamines moet weer terug. Ook waar middelen voor worden gebruikt, zoals kruiden en homeopathie. Er moet worden gestopt met spekken van Schippers vriendjes Vilderberg Big Pharma maar gezondheid terug en betaalbaar zoals het was voordat Schippers het in handen nam en onbetaalbaar maakte.
Terug naar een normaal niveau zoals het was in de tijd van Ziekenfonds en privé verzekering. Een gezonde basis vergelijkbaar met ziekenfonds maar dan iets beter en aanvullende verzekeringen op maat naar wens en leeftijdscategorie.
Dat eigen risico moet verdwijnen. Net als Eigen bijdrage een oneerlijke boete op hulp en zorg nodig hebben en ziek zijn.
Het geeft nu al veel te veel zorgmijders en dit moet stoppen. Schippers graait haar inkomen met echtgenoot maar elders bij elkaar en nioet langer ten koste van mensenlevens. Er zijn te veel mensen dood veroederd vereenzaamd gevonden en deze genocide van mensen die zorg en hulp nodig hebben moet stoppen.
Ik geen deze petitie weer door!
JvdB te Z

Gast

#21

2016-04-22 09:40

Een nog hogere boete op het ziek zijn?
Ziek geboren worden is een straf in nederland.

Gast

#22 Tekenen

2016-04-22 11:03

Het roer moet zeker om !

het is te gek voor woorden!


Gast

#23

2016-04-22 11:03

Hierbij teken ik protest aan tegen de verhoging van de aangekondigde eigen bijdrage en pleit voor afschaffing hiervan voor inkomens van modaal of lager. Dit is pure diefstal !

K.J.Koolwijk

Gast

#24

2016-04-22 11:16

Als dit zo door gaat gaan er nog minder mensen naar de dokter, want de medicatie en de eigen bijdrage is niet meer op te brengen. Dat is nu al zichtbaar. worden Steeds meer mensen de dupe van dit belijd.Als je überhaupt die € 500,00 hebt, ook al verspreid je het over een jaar, naar de dokter gaan wordt een luxe die mensen zoals mijn man en ik zich niet meer kunnen veroorloven.
Ik stel alle bezoeken al uit. Eigenlijk moet ik nieuwe glazen in mijn bril, maar ja, het wordt slechts 1 x per 3 jaar voor een deel vergoed en ik heb staar, dus maar wachten tot het zover is en ik geholpen kan gaan worden aan de staar voor ik nu nieuwe glazen krijg en straks alles zelf moet betalen. Kom niet aan met ga dan naar een goedkope brillenboer, want mijn ogen zijn zo complex dat mijn oogarts hiervoor heeft gewaarschuwd. 1 keer geweest en wat zeiden ze: wij kunnen uw ogen niet meten. te complex! Ik slik helaas medicijnen, maar als het zo dooorgaat kan ik het straks wel vergeten en dan???? Joost mag het weten, maar vrolijk wordt ik er niet van.
Mars
Gast

#25

2016-04-22 12:21

Ik heb zoveel ziekte kosten dat ik daarvoor finicelen ondersteuning nodig heb. Kosten zijn niet aftrekbaar. De belasting steld dat het een normaal gebruiksmiddel is. Als je een visuele beperking heb stel je hogere eisen aan de computer omdat hij nog een zwaar programma ernaast draait om gebruik te maken van dit hulpmiddel. En zo kan ik doorgaan kranen uit de WMO omdat je hand en neurologische beperking heb. Kost de kraan die ik zelfstandig zou kunnen bedienen 1200 € dat heb ik niet dus daarvoor moet ik de zorg voorin schakelen net als een bril zware glazen blaren achter de oren en nues kan niet met zonnig weer naar buiten omdat ik brandwonden op loop en licht gevoelig ben helaas lost zonnen kleppen dit niet op. Ik ben meervoudig gehandicapt en afhankelijk van een rol stoel, nu de WMO met een ander bedrijf werk kan je zo een dag zonder je benen zitten. Reparatie op afspraak een band plak niet vanzelf en decubitus kussen dit ook niet. Je kan ze voor geen minuut missen. Ze spreken gerust een dagen later af.
Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...