Geen asielzoekers opvang in Centrum Breda

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie Geen asielzoekers opvang in Centrum Breda.

gast

#651 Open TBC in Overloon

2014-09-29 10:43

En alstublieft aardige omwonenden, hierbij een kadootje voor u en uw kinderen omdat uw college zo gastvrij is. Vanaf deze week ook gratis verkrijgbaar in Breda....

 

Open tbc in asielzoekerscentrum Overloon

 door ANP  26 sep 2014

OVERLOON (ANP) - Bij vijf bewoners van het asielzoekerscentrum in Overloon is open longtuberculose vastgesteld. De besmette bewoners zijn geïsoleerd en krijgen medicijnen. De GGD heeft dat vrijdag bekendgemaakt.

 

Bewoners, medewerkers en vrijwilligers die intensief contact hebben gehad met de besmette vluchtelingen worden gecontroleerd op eventuele besmetting.

Tuberculose (tbc) is een infectieziekte. Besmetting ontstaat door inademing van de bacterie. 

Het asielzoekerscentrum in de voormalige gevangenis in Overloon is in juni geopend vanwege de grote stroom vluchtelingen uit bijvoorbeeld Syrië.


Gast

#652 Brandveiligheid heeft topprioriteit

2014-09-30 05:50

Lees net op de website dat de brandweer nog steeds geen goedkeuring heeft gegeven. 

Ongelooflijk, wat zegt dat over hoe die gevangenen al die jaren hebben gezeten dan? Ik sta met steeds grotere verbazing te bekijken wat er allemaal uit de kast wordt gehaald voor asielzoekers terwijl de gemeentes de jeugdzorg, gehandicapten zorg etc de nek aan het omdraaien zijn. 

brandweerman

#653 Re: Brandveiligheid heeft topprioriteit

2014-09-30 07:50

#652: - Brandveiligheid heeft topprioriteit 

 We moeten wel 'eerlijk' blijven in de communicatie. De gevangenen hadden stalen celdeuren die er nu uitgehaald zijn en dan heb je wel een ander plaatje betreffende de brandveiligheid lijkt mij zo.


Gast

#654

2014-10-01 06:42

Kijk uit wat je zegt over het huidige asielbeleid. Je bent al snel vogelvrij voor de Volkskrant.

Echt zo schandalig hoe die Naaijer (what's in a name) de vrouw van de monsetrtruck bestuurder 'aanpakt' om 'mogelijke' (tuusenhaakjes, want ook nog verkeerd weergegeven) kritische opmerkingen over asielzoekers. Wat een walgelijke wegkijk pers en bestuur hebben we toch. En wat is die Volkskrant toch een nare krant.

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/09/two_can_play_that_blame_game.html

gast

#655 SP-er trekt staatsscerataris aan zijn oren

2014-10-02 05:53

Kijk zo demonstreert de sp. Gewoon direct fysiek worden als schreeuwen en schelden niet helpt. SP-lid Peter Ligtvoet krijgt hier as vrijdag tijdens de partijborrel vast  een groot compliment voor. Misschien moeten wij Van Lunteren ook eens aan zijn oor trekken. Eens kijken of dat wel helpt, want luisteren wil hij niet.

 

De beelden van het incident zijn bij Omroep Brabant te vinden. 

 

 

Zeer teleurgestelde Bredanaar

#656 Het Kruitvat

2014-10-02 06:27

Het Kruitvat krijgt opeens een heel andere betekenis. Het COA stopt voornamelijk Christelijke families die het oorlogsgeweld in Syrie ontvluchten in een voormalige gevangenis samen met een veel grotere populatie aan jonge moslim mannen uit Eritrea. Een land dat op dit moment economisch geboycot wordt door het Westen, omdat het regime in Eritrea banden onderhoud met AL Shabaab (u weet wel de Al Qaida tak uit Somalie). 

En wat roept SP en PVDA: Liever niet in een voormalige gevangenis, maar ' Beter dan in een sportzaal slapen' . De mond vol van humaniteit en ondertussen (onbewust ?) wel meedoen aan de spelletjes van Teeven om toch maar een beetje een schrikbeeld te vormen naar buiten toe dat in Nederland asielzoekers worden ondergebracht in voormalige gevangenissen. 

Humane asielopvang ? Als het mijn gezin was zou ik als de sodemieter uit Breda vertrekken !

Goed gedaan SP, PVDA en CDA !

En het COA, die trekken intern standaard antwoord nummer 31 uit de kast waarin staat dat er binnen een azc wel eens wat woorden vallen, maar dat er nooit ernstige conflicten zijn. Oh ja, en er is ook nooit overlast voor de buurt en als de buurt wel klaagt, tja dan ligt dat echt aan de buurt, want volgens intern standaard memo nr 33 van het COA wordt dan geantwoord: " Overlast,ach welnee, een paar opstartproblemen'. Volgens ons gaat het juist steeds beter. '

En zo modderen politiek en COA vrolijk door, hopende dat de buurt opnieuw volledig murm wordt gebeukt en eindelijk stopt met klagen en dan zeg je gewoon:' zie je wel, het valt allemaal reuze mee, we hebben geen enkele klacht ontvangen' 

boze moeder

#657 Scholen overrompeld door toestroom asielkinderen

2014-10-02 06:41

De scholen gaan 'even'  een onderwijsachterstand van alle asielkinderen wegwerken. Uiteraard wordt er les gegeven in het engels of welke buitenlandse taal ze ook spreken. Mijn eigen kind heeft leerproblemen, te slecht om mee te komen , maar te goed voor speciaal onderwijs. 'Hier heeft u een leesboekje, wij raden u aan iedere avond samen met uw kind te lezen'. Natuurlijk doe je dat, maar waarom is hier wel tijd en geld voor ? 1 leraar per 5 leerlingen. Waarom niet voor mijn kind ?

BNDESTEM 2 oktober

UTRECHT - Basisscholen kunnen de enorme toestroom van asielkinderen nauwelijks aan. In korte tijd worden nieuwe schoollocaties uit de grond gestampt. Maar de financiering is een probleem.

Scholen in de buurt van asielzoekerscentra en tijdelijke opvanglocaties worden overvallen door de enorme toestroom aan asielzoekerskinderen. Al maanden vragen er flink meer vluchtelingen asiel aan dan vorig jaar.

Nieuwe docenten en extra materiaal
In het kielzog van hun ouders - of alleen - komen er ook meer leerplichtige kinderen het land binnen die vrijwel meteen naar school moeten. Scholen moeten daarvoor in zeer korte tijd nieuwe leerkrachten aannemen en voor extra lesmateriaal zorgen. Soms moet zelfs binnen anderhalve week tijd een compleet nieuwe locatie ingericht worden.

Vooral de financiering daarvoor is een probleem. "Dit is relatief duur onderwijs. Een leraar kan maximaal vijftien kinderen lesgeven", zegt adviseur Marieke Postma van kenniscentrum LOWAN dat is gespecialiseerd in onderwijs aan nieuwkomers.

 

gast

#658 Wat kost dat ? Zie GeenSTIJL:

2014-10-02 09:19

Qua jaarlijkse ontwikkelingshulp in dollars staan we in 2012 met 5,52 miljard dollar maar liefst op plek 7 van de wereld. Daar komt nog bovenop: Volgens het Nyfer-rapport legt de B.V. Nederland per jaar 7 miljard euro toe op de niet-westerse immigratie: meer dan één procent van het BBP. Niet-westerse migranten brengen door hun lagere arbeidsparticipatie minder belastinggeld in het laatje. Kosten gaan verder zitten in het veel grotere beroep op bijstand en toeslagen (niet te verwarren met zweepslagen), maar ook in de opsporingskosten veroorzaakt door de extra criminaliteit die immigratie met zich meebrengt. Maar dat is een artikel op zich.

Nu kun je zeggen dat het Nyfer-onderzoek een verzoeknummer van de PVV was en dat de uitkomst dus al vaststond. Maar vergeet niet dat het CPB in 2003 al een vergelijkbare som maakte. Zij stelden daarnaast dat de immigratie een significante herverdeling van welvaart met zich meebrengt. Jij mag raden wie daar beter van wordt. Hint: jij niet. En waag eens te beweren dat ook het CPB in het complot zat, drie jaar vóór de oprichting van de PVV!

gast

#659 nieuw spreekwoord

2014-10-02 10:43

# 658

Een levende taal evolueert voortdurend.

Zo wordt het oude gezegde Leven als God in Frankrijk” vanaf nu geschrapt en vervangen door “Rentenieren en genieten als een Eritreer in Nederland“.

Je moet bij de tijd blijven hè!?

de broer van Eberhard van der Laan

#660 In navolging van Amsterdam: Binnekort apart zwemmen

2014-10-02 10:47

Ja sorry mensen, mijn gekke broertje moet iedere week weer iets verder opschuiven naar links, anders mist hij de warme knuffels van onze nieuwe nederlanders. Binnenkort ook verkrijgbaar in Breda als Van Lunteren zijn zin krijgt:

 

Fundamentalistische Marokkanen en Turken hebben hun zin. Vanaf volgende week wordt een deel van het zwembad SportPlaza Mercator in Amsterdam West namelijk vrijgemaakt voor Turkse en Marokkaanse mannen. Zij kunnen dan in een apart bad zwemmen.


De reden? Ze vinden dat mannen en vrouwen niet gemengd moeten zwemmen. Dat zou tegen de regels van de islam zijn (want mannen zijn door testosteron gedreven beesten die zichzelf niet kunnen beheersen, terwijl vrouwen hoeren zijn die voor alles en iedereen op hun rug gaan liggen. Klinkt volstrekt logisch toch?).

gast

#661 Nog zo'n landverrader

2014-10-02 10:55

Ondernemer Hennie van der Most heeft zelf aangeboden om vluchtelingen onder te brengen in zijn vakantiepark in het Drense dropje Oranje. Dat zei een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers tijdens een bijeenkomst voor de inwoners van het Drentse dorp Oranje.

Van der Most is eigenaar van zowel het vakantiepark als het indoor pretpark Speelstad Oranje, dat ernaast ligt. Omdat de speeltuin steeds minder bezoekers trekt, ontsloeg de ondernemer eerder dit jaar tientallen personeelsleden. Vorige week werd bekend dat er 1400 vluchtelingen op het terrein zullen worden opgevangen. (op een 150 inwoners).

Geschenk uit de hemel voor Hennie. Maar arm Nederland en arm Oranje. Als hij inderdaad €30 pp/pd voor 3 jaar krijgt is dat bijna 46.000.000. Met een optie voor nog 2 jaar maakt dat de mooie som van ca €76.000.000. Hennie kan eindelijk opgelucht ademhalen. Even niet naar de bedrijvendokter. Hoe de huisjes over 5 jaar uitzien zal Hennie worst wezen. Ze zijn dan sinds jaar en dag afgeschreven.


Gast

#662 Verdrietig

2014-10-03 06:28

Zo verdrietig wat er met onze wijk gebeurd. Steeds meer mensen op straat die in de war zijn, verslaafd zijn, dakloos door de bezuinigingen. Daarnaast een toename van mensen die komen wonen met een streng Islamitische achtergrond, waardoor ik steeds meer vrouwen in Burka en mannen in lange jurken tegenkom op straat. Huizen staan lang te koop, af en toe komen er studenten in. 

Ik voel me steeds meer alleen. Dat wilde ik hier kwijt.


Gast

#663

2014-10-03 06:41

Kijk uit met wat je zegt mensen, mevrouw Naaijer van de Volkskrant waakt over het fatsoen der natie:

https://pbs.twimg.com/media/ByxEeqRIAAAKLxW.png:large

En die muts kan zo bij van Lunteren cum suis gaan zitten, ze is ook niet aanspreekbaar op haar gedrag. Lekker he, fatsoensrakker spelen over andermans rug.

Janita Naaijer wordt veelvuldig aangesproken op haar stuk maar ze reageert niet en heeft haar twitteraccount onzichtbaar gemaakt. (aldus 1 vandaag)

 


Gast

#664 Re: Verdrietig

2014-10-03 11:55

#662: - Verdrietig 

 ach...nederland spoort gewoon niet met zijn bezopen beleid, ik vraag me weleens af of ze blind en doof zijn of niets willen zien en horen, gaat finaal de verkeerde kant uit met ons land..en je hoeft niet helderziend te zijn om dat te zien..


Gast

#665

2014-10-04 17:01

Wat doet de zieligheidsindustrie om de markt te beschermen? Juist;

http://m.telegraaf.nl/ kijk daarna op binnenland;

huizen-justitiemedewerkers-beklad-4

De mafia is er niks bij.


Gast

#666

2014-10-04 17:30

De mafia? De NSB zal je bedoelen. Ik kan helaas sinds deze ellende is gaan spelen meer parallelen trekken met eerdere tijden....  Pot verwijt de ketel, maar het is gewoon afdwingen wat die linkse kliek doet. Compleet met straffen, manipuleren, doodzwijgen, naming en shaming, terreuracties als bovenstaande, liegen (he, meneer v L.) beledigen (hebben we ook wat nare voorbeelden van) en intussen wil niemand in mijn vriendenkring meer stemmen. Hoe zou het komen?


Gast

#667

2014-10-04 20:58

Vers van de pers; het personeel van het azc in Sint-truiden trekt aan de bel. Sinds deze week worden daar namelijk asielzoekers geplaatst die rechtstreeks afkomstig zijn uit landen waarin sprake is van ebola besmettingen. De reactie; zwijg hierover, ook tegen familie, er is geen reden tot paniek.

 

COA; kap met deze waanzin!! 


Gast

#668

2014-10-04 21:02

En waag het eens om hetzelfde wanbeleid (asielzoekers in Sint truiden worden iedere dag gecheckt op koorts, alsof dat voldoende is) te hanteren als jullie Belgische zusje...


Gast

#669

2014-10-04 21:07

Van Lunteren; in plaats van gordijnen ontvang ik liever mondkapjes en handschoenen van de gemeente. NEEM JE VERANTWOORDELIJKHEID in deze, dat is niet langer een verzoek, maar een EIS!!!!!! 


Gast

#671 Slaap lekker allemaal sp, gl, cda en pvda en die rare lokale kippenclub waken over ons

2014-10-05 17:36


Gast

#672 Tekst inspreker commissie maatschappij 1 okt jl

2014-10-05 18:07

Lees op http://geenazcinbinnenstad.weebly.com/tekst-inspreker-commissie-maatschappij-1-oktober-jl  de tekst van de laatste inspreker 1 okt jl. Resltaat: doodgezwegen en WEER geen antwoorden op de vragen.

 

We gaan door, net zolang tot de gemeente haar verantwoordelijkheid neemt! Deze arrogantie moet stoppen!

30 oktober zijn we weer van de partij!


Gast

#673

2014-10-05 18:43

#671 lekker ook, in een stad met een van onze oudste militaire symbolen, de KMA op kruipafstand. Ik zou die militairen permanent gaan bewapenen. Compleet geschift zijn ze, om deze populatie met deze dreiging hier te zetten.

gast

#674 militairen reizen in burger kleren

2014-10-06 05:50

Zojust gehoord van een reservist: Alle militairen mogen niet meer in uniform reizen van en naar hun werk. Ook mogen geen militaire voertuigen meer voor de deur staan. Het risico voor een aanslag is te hoog.

Nu lees ik dat ze terroristen hierheen gaan sturen vermomd als asielzoeker. Het lijkt wel een soap. Het wordt steeds gekker. Dan zijn we binnenkort dus als burgers gewoon de klos. Ik ben dat beeld van Theo van Gogh met 3 messen in zijn rug nog steeds niet kwijt. 

 

 

gast

#675 # 670 EBOLA - Breda ARENA

2014-10-06 06:08

Tja, als asielzoeker uit Siera Leone wil je natuurlijk wel gewoon op vakantie naar het land waar je familie woont. Gelukkig wordt je dan in Nederland geen strobreed in de weg gelegd.

Ebola, blijkt (gelukkig) vals alarm, maar risico is levens groot ook in Breda. Breda wordt namelijk een zogenaamde pre-pol locatie. 

De pol (procesopvanglocatie) is de verblijfplaats van vreemdelingen tijdens de rust- en voorbereidingstermijn voorafgaand aan de algemene asielprocedure door de IND, de Immigratie- en Naturalisatiedienst. De pre-pol gaat daar weer aan vooraf.

Dus nog voordat ze met iemand hebben gesproken, hun verhaal is gecheckt of ze medisch zijn onderzocht stromen asielzoekers uit Afrika en Syrie zo ons centrum in.  

Dat zal een mooie smeltpot worden in De Koepel, jonge fanatieke moslims tegen Syrische christenen (en mogelijk terroristen) met een sausje van open TBC en mogelijk ebola.

Veel succes vrijwillegers !