Fietsers van Heijplaat de dupe van Rotterdams mobiliteitsbeleid

De vertrouwde Waterbus (lijn 18) verdwijnt op 1 januari 2022. Deze vaart nu nog vanaf Heijplaat RDM naar Sint Jobshaven, Katendrecht / SS Rotterdam en de Erasmusbrug (en vice versa). Een veelgebruikte route voor studenten, kinderen en forenzen die leren en werken aan de overkant van de Maas.

In plaats daarvan brengt Watertaxi Rotterdam ons straks naar de Marconistraat, waar we echt niets te zoeken hebben. Zonder fiets, want die mag niet meer mee. Misschien dat daar deelfietsen komen te staan, maar niet voor kinderen en geen bakfietsen. En tegen extra kosten. We raken hiermee onze vervoersvrijheid kwijt.

Bewoners, instellingen en ondernemers zijn het hier absoluut niet mee eens. De gemeente wil vervoersarmoede tegengaan, maar maakt de meest duurzame en groene oplossing om Noord en Zuid met elkaar te verbinden onmogelijk. Door deze plannen zijn we gedwongen om in de auto te stappen. Hoe duurzaam is dat? Wij blijven actie voeren totdat we gehoord worden en samen met de gemeente een oplossing hebben waar wij ook echt wat aan hebben. Help jij mee? Teken dan deze petitie!


Wijplaat belangenorganisatie Heijplaat    Neem contact op met de schrijver van de petitie

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, machtig ik Wijplaat belangenorganisatie Heijplaat om de informatie die ik op dit formulier verstrek, over te dragen aan degenen die macht hebben over deze kwestie.


OF

We zullen uw e-mailadres niet openbaar online weergeven.

We zullen uw e-mailadres niet openbaar online weergeven.Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...