Eenbeekeinde beweegt!

Beste buur,

We hebben je nodig!


Met Eenbeekeinde Beweegt! willen we van onze buurt weer een aangename woonwijk maken. Eenbeekeinde is een mooie wijk, met een school, scouts, park, speeltuinen, onthaalouders, clubhuis, petanqueplein, cafés, … Helaas slikt ze ook veel sluipverkeer en rijden auto’s er vaak te hard. Ongevallen met blikschade komen jammer genoeg vaak voor. Ouders met fietsende kinderen voelen zich niet overal veilig.

Een groep buurtbewoners sloeg de handen in elkaar met de Fietsersbond Destelbergen. Samen dachten we na over een herinrichting van de wijk. We willen geen sluipverkeer meer, en maximale verkeersveiligheid voor alle weggebruikers. Uiteraard moet iedereen en alles bereikbaar blijven, ook met de auto.

Neem gerust even een kijkje op de kaart op ( eenbeekeindebeweegt.sitework.be ). Zoom wat verder in, klik op de straten voor specifieke info per straat; of klik op de verschillende iconen voor meer info over die specifieke locatie. Ga op zoek naar jouw favoriete plekje of route in de wijk. Je zal zien: langs veilige kruispunten, een knip, éénrichtingsstraten, fietsstraten, een schoolstraat, … zal je je bestemming veilig bereiken.

Met de auto moet je misschien een nieuwe weg nemen, maar je geraakt zeker waar je moet zijn. Enkel als sluipweg kan Eenbeekeinde niet meer dienen. In sommige straten bieden onze voorstellen bovendien ruimte voor extra parkeerplaatsen voor auto’s en fietsen.

Ons plan bestaat uit deeloplossingen, die onafhankelijk van elkaar kunnen worden uitgevoerd, eventueel gespreid in de tijd, en die elk afzonderlijk al een positief effect hebben op de verkeersveiligheid.

Haalbaar dus, voor de gemeente Destelbergen en de stad Gent!

We hebben een breed draagvlak nodig om onze lokale politici te overtuigen dat het de moeite waard is om te investeren in onze wijk. Help je ons mee?

 

 


Eenbeekeinde Beweegt! ism met Fietsersbond Destelbergen    Neem contact op met de schrijver van de petitie

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen geef ik Eenbeekeinde Beweegt! ism met Fietsersbond Destelbergen toestemming om mijn handtekening door te spelen aan diegenen die invloed kunnen uitoefenen op deze kwestie.


OF

U ontvangt een e-mail met een link om uw ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities.com toe aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Let op: het is niet mogelijk om uw handtekening te bevestigen door op dit bericht te reageren.
Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...