Een pluriforme landelijke publieke omroep

Nederland heeft een uniek publiek omroepbestel waarbij omroepverenigingen (met en zonder leden) van verschillende pluimage zouden kunnen zorgen voor een rijk gevarieerd media aanbod.

De werkelijkheid is een eenheidsworst waarbij de verschillende strommingen die deze omroepverenigingen vertegenwoordigen niet of nauwelijks nog worden bediend.
Of de programma's op de publieke radio of televisiezenders nu door een KRONCRV, AVROTROS, BNNVARA of WNL gemaakt worden, qua inhoud, gasten en presentatoren is er nauwelijks onderscheid, terwijl dit er wel zou moeten zijn.

Ook de omroepen die geen leden hebben (bijvoorbeeld NOS en NTR) voldoen niet aan hun taak en zenden een eenzijdige tsunami uit van pro- EU, klimaatakkoord en indentiteitspolitiek-propaganda uit, waarbij de "andere zijde" niet of onvoldoende wordt belicht.

Overwegende:

- Nederland heeft publieke omroepen met en zonder leden die voor een pluriform programmaaanbod zouden moeten zorgen.

- Vaak in talkshows en nieuwsprogramma's vertegenwoordigers van dezelfde partijen (met name PvdA, D66, GroenLinks, VVD en CDA) te gast zijn.

- Vertegenwoordigers van bijvoorbeeld PVV en FvD niet aan bod komen

- Het in de praktijk niet meer uitmaakt of een programma qua onderwerpkeuze, gasten en beeldvorming nu door de NOS, AVROTROS, KRONCRV of BNNVARA wordt uitgezonden

Roepen het Commisariaat voor de Media, directie NPO en de verantwoordelijke minister (Arie Slob) op om:

- Met elkaar bindende afspraken te gaan maken over het feit dat WNL, KRONCRV en AVROTROS geen BNNVARA moeten zijn qua invulling van hun programma's op de publieke radio en televisie zenders. 

- Een nieuwe hoofdredacteur te benoemen bij de nieuwsafdeling van de NOS die de organisatie gaat omvormen van een links vooringenomen activistisch nieuwsmedium, naar een echte publieke nieuwsvoorziening waarbij neutraliteit, objectiviteit en krititische onderzoeksjournalistiek op de eerste plaats staan en die geenszinds de rechtstreekse spreekbuis mag zijn van de zittende regering.

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen geef ik Willem Bakker toestemming om mijn handtekening door te spelen aan diegenen die invloed kunnen uitoefenen op deze kwestie.


OF

U ontvangt een e-mail met een link om uw ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities.com toe aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Let op: het is niet mogelijk om uw handtekening te bevestigen door op dit bericht te reageren.

Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...