Een eerlijk dienstverband

Wij trainen met veel plezier op het Schreuder. Sommige van ons kort, andere wat langer. Het plezier bij de training komt met de liefde voor de judo al is dat niet genoeg. Wij komen vooral omdat de sfeer goed is. Er is muziek, er zijn allerlei kleuren pakken en de mat staat vol. Iedereen krijgt voldoende en de juiste aandacht. De sfeer is uitstekend.

Bas van Houte heeft in de afgelopen 13 jaar veel gedaan om zover te komen. 6 dagen in de week, inclusief de vakanties zet hij zich in. Er is natuurlijk veel te zeggen over Bas want Bas is een kleurrijk figuur met een eigen karakter een voorliefde voor paars en Prince. Voor ons is het belangrijkste zijn inzet, zijn aandacht, kennis en zijn enorme liefde voor judo. Daarom komen wij graag trainen.
Maar er zijn zorgen. Dat begon tijdens Corona. De contributie liep door maar Bas kreeg niets. Wij hebben uit eigen portemonnee bijgedragen aan Bas om te voorkomen dat hij uit het huis gezet zou worden. Eind 2022 was Bas enige tijd ziek. De lessen zijn doorgegaan wegens inzet van enthousiaste leden maar Bas heeft niet betaald gekregen. Nu is het alweer 2 weken vakantie, we maken ons zorgen
Bas zit in een zzp constructie. Al 13 jaar 6 dagen in de week is de JAA de enige opdrachtgever. Er is sprake van schijnzelfstandigheid Wat als er iets groters gebeurt en als hij langere tijd niet zou kunnen werken. Is er dan een vangnet? Of wordt hij dan aan zijn lot overgelaten?
De eerlijke oplossing ligt voor de hand. De werkgeversrelatie die er is zou bekrachtigd moeten worden met een contract.
Hierom willen wij het bestuur van JAA vragen om de verantwoordelijkheid als werkgever te nemen en de situatie recht te zetten en Bas een arbeidscontract te geven.


Thomas van Mourik en Tim Smit    Neem contact op met de schrijver van de petitie

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, ga ik ermee akkoord dat Thomas van Mourik en Tim Smit alle informatie kan zien die ik op dit formulier verstrek.

We zullen uw e-mailadres niet openbaar online weergeven.

We zullen uw e-mailadres niet openbaar online weergeven.


Ik geef toestemming om de gegevens die ik op dit formulier verstrek te verwerken voor de volgende doeleinden:
Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...