donboscosubsidies

BEERSE - In een open brief heeft de raad van bestuur van Speelplein Don Bosco in de Vrijwilligersstraat zijn ongenoegen kenbaar gemaakt over de verlaagde gemeentelijke subsidie vanaf 2014. Daardoor komt de werking tijdens de paas- en zomervakantie in het gedrang.

‘De subsidie van 17.000 euro wordt met veertig procent verlaagd tot 7.000 tot 7500 euro’, zegt Gerry Smans van vzw Don Bosco.

‘Deze beslissing is genomen zonder voorafgaand overleg. De gemeente wil bezuinigen op jeugdwerk en kiest daarvoor enkel Speelplein Don Bosco uit. Dit voelt als een minachting voor onze organisatie. In deze omstandigheden kunnen we niet garanderen dat we de komende paas- en grote vakantie de werking rond krijgen. Dit betekent dat we het speelplein dan niet openen gedurende deze periode.’

In de brief wordt ook vermeld dat Don Bosco met gemiddeld honderd kinderen in de op een na grootste categorie van speelpleinwerkingen in de provincie Antwerpen zit.


Op facebook doet ook een petitie de ronde waar nu reeds meer dan 1000 mensen getekend hebben. Uiteraard zijn er ook niet-facebook-leden waarvoor we deze weg graag ter beschikking stellen !