De wolf verdient bescherming

Een tekening van Anaïs van een wolf

Anaïs in Verviers bij Wolven

De wolf komt naar België, of we het nu willen of niet. Gelukkig wordt de wolf beschermd door Europa maar de wolf is momenteel nog niet opgenomen in het Soortenbesluit van de Vlaamse Overheid als beschermde diersoort. De reden hiervoor is dat die op dit moment niet meer tot inheemse fauna wordt gerekend. Daardoor kan men geen schadevergoeding krijgen bij wildschade door wolven.

Daarom roepen we op dat de wolf wordt toegevoegd tot het Soortenbesluit van de Vlaamse Regering en dat er een Wolvenplan wordt opgesteld in nauwe samenwerking met natuurorganisaties, landbouworganisaties en de overheid. We zijn niet meer gewend om te gaan met grote predatoren. Een heel belangrijk onderdeel van het Wolvenplan zou daarom het geven van voorlichting zijn. Voor zowel recreanten (wandelaars, fietsers, ruiters) als voor veehouders, hobbydierhouders, jagers en natuurbeheerders is het van belang om te weten of er wolven in de buurt zijn en hoe ze daarmee om zouden kunnen gaan.

 

 

Onderteken deze petitie

Door te tekenen geef ik Anaïs Staelens toestemming om mijn handtekening door te spelen aan diegenen die invloed kunnen uitoefenen op deze kwestie.


OF

Je ontvangt een e-mail met een link om je ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities.com to aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren aan 3000 mensen.

Leer meer...