Christian Gandu moet in Nederland blijven

Christian Gandu, 1 juli 1992 geboren in Congo. Vanaf 2000 in Nederland; gevlucht als minderjarige asielzoeker uit een onveilig land.
Opgegroeid onder voogdij, later in een warm Nederlands gezin opgenomen en de laatste 6 jaar een vaste vriendin.
Christian is een goed joch, een lieve jongen, die geen crimineel verleden heeft en ongelooflijk veel vrienden heeft. Christian is op z'n 10de jaar 'ontdekt' door betaald voetbalclub Fc Utrecht, en heeft daar 5 jaar lang in de eerste jeugdselecties kunnen voetballen, tot aan uiteindelijk het eerste senioren team. Zijn carrière liep oa. via Borussia Dortmund, Fc Groningen, Almere City, Elinkwijk naar nu; Magreb '90(Topklasse).
Christian heeft wedstrijden en internationale toernooien mogen spelen voor de KNVB, Nederlands elftallen onder 14 jaar, onder 15 en 16.

Christian heeft administratief zaken 'laten lopen' en heeft niet altijd goed opgegeven waar hij woonde in Nederland. Hij was voornamelijk bezig met z'n carrière en met het vinden van betaald werk. Hij is wat naief en onzorgvuldig geweest in deze. Nu dit alles bekend is geraakt zal Christian waarschijnlijk om deze wettelijke starre en ietwat kortzichtige regels na 14 jaar 'zijn Nederland' moeten verlaten. De IND heeft zich hiervoor tegenover de rechter sterk gemaakt. Chris zal zijn vriendin, zijn voormalig gastgezin, zijn vrienden en zijn voetbal carrière achter moeten laten voor een verdeeld en onbekend Congo. Een land wat zelfs gedeeltelijk in oorlog is, er is onrust en de criminaliteit tiert er welig. Er liggen weinig kansen aldaar. Eigenlijk wordt door de bureaucratie in Nederland zijn toekomst ontnomen... 

Staatssecretaris Dijkhoff ?