Carbidschieten is een traditie in de Bollenstreek en mag niet verboden worden!

De gemeente Noordwijk wil carbidschieten vanaf 2021 gaan verbieden. Wij zijn het daar NIET mee eens!

Al jaren vieren vele vriendengroepen in Noordwijkerhout en omstreken oudjaar door met elkaar het jaar uit te knallen. Dit gebeurt op een verantwoorde veilige manier op de landerijen of buitengebieden. Het is net als in de oostelijke provincies een moment in het jaar waar iedereen naar uitkijkt. Het is een traditie! Eentje welke ook nog eens op de nationale erfgoed lijst staat. 

Wij vinden dat de gemeente niet zomaar van de ene op andere dag het carbidschieten mag verbieden. Nu het zelf afsteken van vuurwerk aan banden is gelegd lijkt een logische stap ook het carbidschieten te verbieden. Wat de gemeente vergeet is dat er meerdere mogelijkheden zijn om carbidschieten te reguleren. Er zijn dan ook genoeg mogelijkheden om veilig met elkaar een leuke middag te hebben. Laat carbidschieten bijvoorbeeld alleen op oudejaarsmiddag toe en stel een veiligheidsreglement op. Ook de plaats waar het mag worden gehouden kan in overleg, bijvoorbeeld alleen in het buitengebied of buiten de bebouwde kom. 

Daarom willen wij met de gemeente in gesprek hierover en hebben we jullie hulp nodig! Hoe meer mensen achter ons staan hoe sterker we zijn. 

Vind je ook dat de traditie carbidschieten niet verboden mag worden?

---TEKEN DE PETITIE---

Dank je wel!!

Vriendengroepen Noordwijkerhout


Vriendengroepen Noordwijkerhout    Neem contact op met de schrijver van de petitie

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen geef ik Vriendengroepen Noordwijkerhout toestemming om mijn handtekening door te spelen aan diegenen die invloed kunnen uitoefenen op deze kwestie.


OF

U ontvangt een e-mail met een link om uw ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities.com toe aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Let op: het is niet mogelijk om uw handtekening te bevestigen door op dit bericht te reageren.
Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...