Broodfokkers moeten gestopt worden.

Nog steeds zijn er in ons land tientallen broodfokkers aktief. En nog steeds wordt er vanuit de overheid niks tegen gedaan. De LID verschuilt zich achter de wet bescherming persoonsgegevens. Advertentiesites maken wel heel veel ruimte voor (vaak betaalde) advertenties van broodfokkers en verwijderen advertenties van mensen die anderen willen waarschuwen goed op te letten waar ze een hond kopen.

Nog steeds leven teven in erbarmelijke omstandigheden, krijgen geen medische zorg, moeten soms zelfs onverdoofd keizersnedes ondergaan en worden afgeschaft of om het leven gebracht na geleverde diensten. Veel van de teefjes worden in het buitenland gehouden, daar kunnen we dus niks tegen doen. Maar de verkoop van doodzieke getraumatiseerde pups die veel te jong bij de moeder zijn weg gehaald en vaak komen te overlijden voor of vlak na de verkoop van de pup is iets wat we wel aan kunnen pakken. En met het wegvallen van de vraag zijn er ook geen moederdieren meer nodig.

Honden moeten voor de wet levende wezens worden, en niet zoals nu 'roerende goederen'. Honden zijn vaak een geliefd lid van het gezin.

Deze waanzin moet stoppen!