BIEBopNEUDE

Wij
Inwoners van Utrecht, het initiatief BIEBopNEUDE (op facebook nu al meer dan 6800 volgers op 3-11-2014)

Constateren
Dat de nieuwe Bibliotheek (met culturele functies) de beste optie is als herbestemming voor het oude Postkantoor op de Neude.

- Het geeft de Utrechters het mooiste monument van de stad terug. Het oude Postkantoor krijgt als Bibliotheek (met evenementen- en ontmoetingsfunctie) zijn oude publieke functie terug. Ook de  kleinzoon van de architect Joseph Crouwel, Rob Crouwell geeft aan dat het gebouw ontworpen is (en mede gefinancierd is met publiek geld) voor een publieke functie.

- Het geeft Utrecht een Cultureel Hart. De culturele functie van het plein de Neude wordt versterkt. Er kan een symbiose ontstaan met festivals. Het geeft Utrecht een podium voor culturele evenementen, exposities en presentaties in het hart van de stad

- Utrecht zal (met behoud van de identiteit van het monument) met BIEBopNEUDE een van de mooiste bibliotheken ter wereld creëren. Dit zal toeristen, dagjesmensen en architectuurliefhebbers trekken uit binnen- en buitenland.

- De maandelijkse huur zal niet hoger zijn dan in het nieuwbouwproject op het Smakkelaarsveld. Dit kan door de overeenkomst voor 25 jaar af te sluiten (zoals oorspronkelijk ook de bedoeling was voor Smakkelaarsveld) of door te investeren in een energiezuinige oplossingen of door minder meters te huren.

- Indien er gekozen wordt voor de andere optie, een 5-sterrenhotel in het oude postkantoor zul je nog meer horeca krijgen op de Neude, zal het gebouw niet openbaar zijn voor Utrechters en zal de gemeente problemen moeten oplossen op gebied van bereikbaarheid en parkeergelegenheid voor auto’s. Auto’s kunnen nergens op de Neude geparkeerd worden.

En verzoeken aan de leden van de gemeenteraad
In te stemmen met de plannen om de Bibliotheek in het oude postkantoor te vestigen.


Voor meer informatie kijk op de site BIEBopNEUDE


http://www.biebopneude.nl/wp-content/uploads/2014/04/biebopneude-petitiefoto.jpg