Behoud van buslijnen 65/67 Gent-Zomergem-Ursel en Eeklo-Lievegem-Gent

De Lijn schaft vanaf januari buslijnen 65/67 af.

Lijn 65 rijdt vanuit Ursel via Zomergem naar Gent Sint Pieters. Deze bus heeft meerdere stops in de buurt van scholen en aan AZ Sint Lucas!  (o.a. Fratersplein - AZ Sint Lucas, Ottogracht -school, Neermeerskaai -meerdere scholen- , Albertbrug -scholen-) .

Lijn 67 rijdt tussen Eeklo AZ Alma, (via PTI, Industrieweg -school- , Rabot - scholen- Jubileumlaan -scholen-, Albertbrug -scholen-) en het station Gent Sint Pieters.

Er wordt een nieuwe buslijn ingelegd naar Gent Sint Pieters, maar die zal via de R4 rijden en niet de mogelijk bieden om op andere plaatsen in Gent op/af te stappen.

Gent wil een autoluwe stad zijn maar de inwoners van Lievegem en omstreken worden door het afschaffen van buslijnen 65/67 bijna verplicht om met de auto naar het werk/school te pendelen.

Daarenboven hebben de meeste scholieren al een schoolabonnement dat nu zo goed als onbruikbaar wordt. Hun reistijd wordt een heel stuk langer daar ze vanaf januari aan het station moeten overstappen. Hetzelfde geldt voor pendelaars die in Gent werken.

Teken deze petitie om buslijnen die vitale diensten zoals ziekenhuizen en scholen bedienen in stand te houden! Het kan toch niet de bedoeling zijn dat het moeilijker wordt om de school/het werk en zelfs een ziekenhuis te bereiken!

 

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, machtig ik Ruth om de informatie die ik op dit formulier verstrek, over te dragen aan degenen die macht hebben over deze kwestie.

We zullen uw e-mailadres niet openbaar online weergeven.

We zullen uw e-mailadres niet openbaar online weergeven.Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...