Behoud van buslijn Waarschoot-Zomergem en herziening uurregeling lijn 60

Wij uiten onze bezorgdheid over de recente veranderingen in de regeling van De Lijn, die een impact hebben op het dagelijkse leven van leerlingen. De nieuwe regeling veroorzaakt ongemak en stress voor veel studenten.

Wij, Campus Lievegem, schoolgaande kinderen en ouders:

constateren dat
- de rechtstreekse lijn Waarschoot-Zomergem verdwenen is. Leerlingen zijn nu verplicht om via Eeklo of Lovendegem te pendelen en daar een aansluiting naar Zomergem te nemen. Door vertraging missen ze de aansluiting en komen te laat aan op school. Door deze nieuwe regeling zijn ze ook ’s avonds veel later thuis. Dit veroorzaakt ongemak en stress voor veel studenten.

- door de uur aanpassing van lijn 60 komen leerlingen te laat aan op school en moeten leerlingen tot een uur wachten op de bus. Dit zet aan tot verveling, pesterijen en vaak ook vandalisme.

en verzoeken

Wij roepen op tot een herziening van de nieuwe regeling, met specifieke aandacht voor:
- verhoogde frequentie van busritten lijn 60 tijdens piekuren, zodat de uurregeling aansluit op het begin/einde van de schooluren.

- een herziening van de verbinding Waarschoot-Zomergem, zodat er opnieuw een rechtstreekse verbinding is tussen Waarschoot-Zomergem.

Teken vandaag nog deze petitie en vraag aan jullie buren en kennissen om hetzelfde te doen voor 8 maart!

We zullen het resultaat bezorgen aan de schepen van mobiliteit en hopen op een bijsturing van de huidige dienstverlening.

Graag willen wij ook oproepen om zelf klacht in te dienen bij De Lijn.
Dit kan via deze link.

Dank voor jullie medewerking.
Directieteam Campus Lievegem.

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, machtig ik Campus Lievegem om de informatie die ik op dit formulier verstrek, over te dragen aan degenen die macht hebben over deze kwestie.

We zullen uw e-mailadres niet openbaar online weergeven.

We zullen uw e-mailadres niet openbaar online weergeven.Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...