behoud Ontmoetingskerk Vriezenveen

De Ontmoetingskerk aan de Schout Doddestraat in Vriezenveen moet plaatsmaken voor woningbouw.
Ontzettend jammer, is de opinie van velen. Het gebouw zou prachtig omgebouwd kunnen worden tot een cultureel centrum, waar heel Vriezenveen e.o. plezier van heeft. Een ontmoetingsplek voor velen. Zoals Vroomshoop haar Punt heeft en Westerhaar haar Klaampe.
In Vriezenveen hadden we destijds de Hulle. Maar ook dát gebouw moest wijken voor woningbouw.
Door de Ontmoetingskerk in te richten tot een gezamenlijk Dorpshuis, zou dat een aanwinst betekenen voor Vriezenveen. Een plek voor alle gezindten en gedachten, waar veel soorten van cultuur kan plaatshebben. Het ligt gunstig gelegen in het midden van het dorp en beschikt over een groot aantal parkeerplaatsen rondom.

Bijkomend voordeel is dat de kerkelijke gemeenschap, die hier de diensten al 40 jaar bezoekt, gewoon kan blijven op deze plek. De kerkzaal is daarbij heel erg geschikt als concertzaal dankzij de goede akoestiek. Het orgel en de vleugel kunnen dan ook worden behouden.

We hebben verschillende cultuurplekken in Vriezenveen, zoals CCK2, de Peddemorsboerderij en het Historisch Museum. Mooie locaties, waar de specifieke evenementen goed tot zijn recht komen en blijvend gestimuleerd moeten worden. Met ‘De Ontmoeting’ als Cultureel Centrum zou je de verbinding met deze locaties in een systeem goed op kunnen starten.
Ook leuk om over na te denken: de bibliotheek zou hier een plek in kunnen krijgen. Op de opengevallen plek aan de Jonkerlaan kan er dan verdere woningbouw gerealiseerd worden.

Met een aantal mensen hebben we een groep geformeerd om te proberen de kerk te behouden.
Wij willen peilen hoeveel draagkracht er is om actie te ondernemen voor behoud van dit mooie pand.
Mocht u instemmen met dit idee en ons willen steunen, wilt u dat dan laten blijken door via Facebook een Persoonlijk Bericht van instemming te sturen, Je kan in ieder geval dit bericht liken, delen kan ook, graag zelfs
Dan kunnen wij aan de slag!


groep behoud Ontmoetingskerk als Cultureel Centrum Vriezenveen    Neem contact op met de schrijver van de petitie

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen geef ik groep behoud Ontmoetingskerk als Cultureel Centrum Vriezenveen toestemming om mijn handtekening door te spelen aan diegenen die invloed kunnen uitoefenen op deze kwestie.


OF

U ontvangt een e-mail met een link om uw ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities.com toe aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Let op: het is niet mogelijk om uw handtekening te bevestigen door op dit bericht te reageren.

Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...