Behoud buitenruimte voor paarden op Manege De Wildhoef in Den Haag

De gemeente Den Haag heeft aangekondigd dat zij na 15 jaar de paddock wil verwijderen van Manege De Wildhoef. Dit heeft zij gedaan door een gerechtelijke procedure te starten tegen Manege De Wildhoef ten koste van het paardenwelzijn. Deze paddock dient ertoe om de paarden vrij te laten bewegen en contact te hebben met soortgenoten. Dit is essentieel voor hun fysieke en mentale gezondheid en welzijn. Help de huidige paddock voor de paarden van Manege De Wildhoef te behouden!

Wij: inwoners van de gemeente Den Haag en paardenliefhebbers uit Nederland

Constateren:

Dat Manege De Wildhoef als eerste stadsmanege van Nederland het Keurmerk Paard en Welzijn heeft behaald in 2015.

Dat Manege De Wildhoef hoge eisen stelt aan het dierenwelzijn van hun paarden.

Dat de paarden van Manege De Wildhoef sinds 2008 dagelijks worden los gelaten in een paddock om  vrij te kunnen bewegen en contact te hebben met andere paarden.

Dat dagelijkse vrije beweging noodzakelijk is voor de fysieke en mentale gezondheid en het welzijn van paarden.

Dat de gemeente Den Haag na 15 jaar de paddock wil verwijderen waardoor de paarden in de toekomst te weinig mogelijkheden hebben om in de buitenruimte vrij te kunnen bewegen  terwijl wetenschappelijk is bewezen dat dit essentieel is voor de fysieke en mentale gezondheid en het welzijn van de paarden.

Dat Manege De Wildhoef dit belang uitgebreid aan de orde heeft gesteld bij de gemeente Den Haag, maar dat de gemeente vasthoudt aan het standpunt dat de paddock moet worden verwijderd.

Dat de gemeente Den Haag  een gerechtelijke procedure is gestart om onder andere de grond van de paddock af te nemen.

Dat het afnemen van de paddock de gezondheid en het welzijn van de paarden en het voortbestaan van Manege De Wildhoef direct in gevaar brengt.

En verzoeken: De gemeente Den Haag om de gerechtelijke procedure in te trekken en de huidige paddock voor de paarden in stand te houden.

Foto_paddock_Manege_De_Wildhoef.jpg

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, ga ik ermee akkoord dat Manege De Wildhoef alle informatie kan zien die ik op dit formulier verstrek.

We zullen uw e-mailadres niet openbaar online weergeven.

We zullen uw e-mailadres niet openbaar online weergeven.


Ik geef toestemming om de gegevens die ik op dit formulier verstrek te verwerken voor de volgende doeleinden:
Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...